“De Portal-film is nog steeds in actieve ontwikkeling” zegt J.J. Abrams

Valves beide Portal-games hebben, meer dan terecht vind ik persoonlijk, een cultstatus verworven. De unieke puzzel/platformer-games maakten in 2007 en 2011 furore, en konden heel wat gamersharten voor zich winnen. Wat betreft de plannen voor de film, daar verloopt het verhaal iets stormachtiger…

Volgens J.J. Abrams, inderdaad de man achter Armageddon, Star Trek en een heleboel Star Wars-films, hoeven we ons echter geen zorgen te maken. De film is nog steeds in actieve ontwikkeling, al kan hij nog geen releasedatum vooropstellen, en het script zou nu geschreven worden.

Wie er aan het script werkt kon/wilde hij ook niet meegeven. Het enige dat we wel weten is dat de film in ontwikkeling is bij Warner Bros.

We zijn echt enthousiast over de richting die het script nu neemt, dus het voelt alsof het project eindelijk aan het lopen is“, zegt Abrams.

Wat betreft plannen voor een mogelijke Half Life-film, waar Valves Gabe Newell en Abrams het ook over hadden, daar hoeven we niet meteen op te hopen. Die plannen steken in de frigo zegt Abrams.

Maar bon, laat ons eerst maar de Portal-film afwachten denken we dan. (Als ik mocht kiezen, dan had ik liever een Half Life-film gehad)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)