Waarom saves gebruiken als je Returnal kan uitspelen in minder dan 5 minuten…

Zelf zou ik het wel leuk vinden om mijn voortgang te kunnen opslaan in dat dekselse Returnal. Housemarque kijkt wel naar een mogelijke oplossing maar veel schot komt er niet in de zaak. En speedrunners? Die lachen daarmee…

Returnal-speedrunner MentalToast heeft gisteren een nieuw wereldrecord gevestigd. Hij is de eerste persoon die het spel in minder dan vijf minuten uitspeelt. Als ik zie hoe ik zelf zit te sukkelen om te vorderen in de game, dan vind ik het heel straf hoe die kerel door het spel vliegt, of moet ik zeggen dasht.

En er zit ook een trucje achter… MentalToast’s bewegingen zijn een beetje anders dan we gewend zijn. Dit omdat hij de zogenaamde “DMJ,” of Dash Melee Jump gebruikt. Door een dash om te zetten in een aanval en die vervolgens om te zetten in een sprong, geven Returnal-speedrunners hun sprongen de snelheid en het momentum van een dash. Een techniek waarvan ik zelfs het bestaan niet afwist trouwens.

Terwijl de run van MentalToast momenteel de snelste manier is om Returnal uit te spelen, door de short cut te nemen in Act 2, hebben andere speedrunners hun inspanningen gericht op meer volledige playthroughs. Zo is de Duitse speler Uprisen wereldrecordhouder voor de categorieën All Biomes (iets meer dan 13 minuten) en All Bosses (iets minder dan 25 minuten).

En ik? Ik moet nog altijd voorbij die eerste baas…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)