fbpx

Lekte Xbox’ head of gaming services Ben Decker per ongeluk Fallout 5?

Het is tijd voor een nieuwe Fallout single player game! Toch? Fallout 76 draait ondertussen drie jaar mee, en Fallout 4 dateert al van 2015. Wel, laat ons niet te rap juichen, maar het is niet ondenkbaar dat de eerste stappen zijn gezet.

En om de statistieken even door te trekken; tussen de release van Fallout 3 en Fallout 4 zijn zeven jaar verstreken. Met andere woorden, het wordt tijd dat er een Fallout-game wordt aangekondigd. Meer nog, de sterren staan goed, de situatie lijkt perfect en iedereen heeft er zin in.

We weten dat Bethesda Game Studios, nu eigendom van Microsoft, werkt aan zowel Starfield als The Elder Scrolls 5, wat betekent dat het niet de middelen heeft om op korte termijn een nieuwe Fallout-game uit te brengen. Nu Xbox Bethesda bezit, heeft het ook een heleboel studio’s die de serie zouden kunnen overnemen. Een van die studio’s is namelijk Obsidian, en die kennen we van het geniale Fallout New Vegas.

Laat ons ook niet vergeten dat er momenteel zelfs een Fallout televisiereeks in productie is bij Amazon. Zeg nu zelf, dit is toch het ideale moment om een nieuwe Fallout game aan te kondigen?

Al deze theorieën werden eigenlijk in gang getrapt door niemand minder dan Xbox’ hoofd van gaming services Ben Decker. In een interview praatte Decker over Xbox Game Pass. Hij claimt dat maar liefst 55 procent van de ondervraagde gebruikers zegt dat de belangrijkste reden waarom ze lid zijn geworden van Game Pass de nieuwe games bij de release is. Decker merkt op dat Microsoft 23 studio’s heeft van Xbox en Bethesda die werken aan “Halo, Forza, Fallout, en een nieuwe IP.”

55% van de ondervraagden zei dat de belangrijkste reden dat ze lid werden was om nieuwe games te krijgen bij release – die day one content. Dat is waarom we de investeringen hebben gedaan die we hebben gedaan,” zei Decker tegen GamesRadar. “We hebben 23 studio’s bij Xbox en Bethesda, die werken aan Halo, Forza, Fallout, en nieuwe IP waar we het nog niet eens over hebben gehad en die je versteld zal doen staan. We kunnen dat allemaal leveren in Game Pass op dag één.

Sprekend over die nieuwe releases, nieuwe IP, en Halo en Forza, noemt Decker Fallout. Decker lijkt te praten over nieuwe games, dus waarom wordt Fallout ter sprake gebracht? Hier zijn drie verklaringen mogelijk: Decker heeft het over Fallout 76, hij versprak zich, of een nieuwe Fallout game is in ontwikkeling. Sommige Fallout-fans gokken alvast op deze laatste…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d