fbpx

Hasseltse studenten van PXL Esports winnen plek in de finale van grootste Valorant-tornooi ter wereld

Afgelopen vrijdag vond de Belgische finale plaats van het grootste Valorant-tornooi ter wereld, waardoor we nu weten wie de Belgische eer mag gaan verdedigen én kans maakt op de prijzenpot van 20.000 euro.

De Red Bull Campus Clutch is een wereldwijd Valorant-toernooi waarin studenten van over de hele wereld het opnemen tegen teams van andere hogescholen en universiteiten in hun land. In België werden de voorbije maanden vier online qualifiers georganiseerd, gevolgd door de online nationale finale met de vier beste teams.

Deze finale vond dus afgelopen vrijdag plaats en draaide uiteindelijk uit op een confrontatie tussen het team van de Hogeschool PXL in Hasselt en het ESIPHECULB-team uit Brussel. Het Hasseltse team haalde het uiteindelijk in een razend spannende wedstrijd met 13-11.

Op dit moment is het gewoon een overvloed aan hype. In onze allereerste wedstrijd in de qualifier had ESIPHECULB ons de grond in geboord. Daarom voelt het nu zo goed om deze finale tegen dezelfde mensen te winnen. Een geweldige ervaring, maar ook een grote druk nu. Wij moeten en zullen België niet teleurstellen in de wereldfinale. Wij gaan nu wel veel meer tijd samen spenderen om echt als team door te breken op het internationale podium.

Pieter-Jan ‘Dash’ de Decker, kapitein van het Valorant-team van PXL Esports.

Door deze overwinning gingen ze naar huis met unieke gaming gear van Steelseries én een ticket naar de wereldfinale van Red Bull Campus Clutch later dit jaar. Wanneer deze finale zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Maar je kan de volledige finale herbekijken op redbullcampusclutch.com.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d