Microsoft viert 20 jaar Xbox met een pak coole extra’s en trailer

Als we je zouden vragen waar je was tijdens 9/11 in New York of de aanslagen op de luchthaven van Zaventem of Maelbeek, dan zouden heel wat mensen dat waarschijnlijk nog weten. Maar weet je nog waar je was op 15 november 2001 toen Microsoft zijn eerste stappen op de consolemarkt zette?

Akkoord, de eerste Xbox-console verscheen op 15 november 2001 in Amerika, en pas op 14 maart 2002 in en Europa. Maar ik weet nog dat ik die dag in de Diestsestraat in Leuven in een gameshop (Gamenation toen uitgebaat door Max denk ik) als een van de eersten met een Xbox-console naar buiten kwam. Spontaan denk ik aan games als Halo: Combat Evolved (de enige saga trouwens waar ik elke keer weer kippenvel krijg bij het horen van de beginmuziek) Project Gotham Racing, Rallisport Challenge, Kameo, Perfect Dark Zero en een pak andere games die me toen meteen in hun greep hadden.

Xbox’ Major Nelson stuurde een boodschap de wereld in om de fans te bedanken: “Twintig jaar geleden betekende spelen op de Xbox dat je je console met drie (of meer) kabels moest aansluiten op een standaard-definitie CRT-tv.  Je moest de allernieuwste games bestellen en in de rij gaan staan bij je favoriete winkel om ze op te halen. Spellen werden gespeeld in een resolutie van 640×480, en je had slechts 8 GB opslagruimte en 64 MB geheugen om ze mee te spelen. En je speelde alleen of met een vriend die naast je op de bank zat.”

Waar is den tijd denken wij dan…

Voor de fans van gear en andere Xbox stuff biedt Microsoft speciale merchandising aan om deze mijlpaal te vieren. Check dus zeker de Xbox Gear Shop voor unieke items. Andere manieren waarop Xbox 20 jaar met fans viert zijn onder andere:

  • Deel je favoriete Xbox herinneringen op social met de #Xbox20 tag voor community binding
  • Gratis Xbox en Halo verjaardags wallpapers zijn hier te vinden
  • Speciale Xbox-verjaardag Avatars zijn beschikbaar
  • Xbox Fan Fest registratie is live met een kans om nieuwe uitrusting en digitale freebies te winnen
  • Nieuwe dynamische thema’s voor Xbox

Of, beter nog, check gewoon de speciale verjaardagspagina.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)