LucasArts’ 16-bit SNES-klassieker Zombies Ate My Neighbors komt naar PC en consoles in juni

Zelf ben ik een grote fan van LucasArts Wild West shooter Outlaws uit 1997. Misschien mag ik hopen dat ook deze game een remake krijgt? Of een re-release zoals LucasArts’ 16-bit SNES-klassieker Zombies At My Neighbours. Deze krijgt op 29 juni een re-release op Xbox, PlayStation, Switch en pc. Volgende keer is het misschien de beurt aan Outlaws?

Zombies Ate My Neighbors, dat oorspronkelijk in 1993 op de SNES en Sega Mega Drive uitkwam, volgt de avonturen van Zeke en Julie (die je alleen of in co-op samen kunt spelen) terwijl ze hun buren proberen te redden van een heleboel B-filmmonsters, zombies, weerwolven, vampieren, reuzenmieren, buitenaardse wezens, en ga zo nog maar even door, op een reis die zich ons meeneemt van grimmige voorsteden naar griezeliger wordende locaties.

De game is een top-down shooter waarin je alles wat niet los of vastzit, zoals brandblussers en waterpistolen tot kruisbeelden en exploderende blikjes frisdrank, kan gebruiken om tegenstanders uit te schakelen.

Een must check of een blij weerzien met retrogamers of zij die zich afvragen hoe gamers er in die tijd uitzagen. En die muziekjes, pure nostalgie.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)