Battlefield 6 verschijnt op beide generaties consoles, onthulling in juni zegt EA’s CEO Andrew Wilson

Weer een roddel of gerucht dat we de vuilbak kunnen in kieperen. Electronic Arts’ CEO Andrew Wilson heeft bevestigd dat Battlefield 6 wel op beide generaties zal verschijnen.

Tijdens EA’s driemaandelijkse earnings call heeft EA CEO Andrew Wilson bevestigd dat Battlefield 2021/Battlefield 6 zowel op current-gen als old-gen platformen zal releasen. En meer nog, dat de game, net als zijn voorganger, veel “live service” functies hebben. Of om het in het schoon Vlaams te zeggen; microtransacties.

Hier had Wilson het volgende over te zeggen: “We zijn echt enthousiast over Battlefield, het zal leiden tot een ongelooflijke live service voor de toekomst.”

Volgens hem was de verwarring rond het niet verschijnen op de oudere consoles het gevolg van EA’s marketing PR voor Battlefield 2021. EA beschrijft de nieuwe Battlefield als een “echte next-generation game.” Dit liet de meesten geloven dat de game alleen op current-gen zou verschijnen. Zelfs de General Manager van DICE had het in april nog alleen over current-gen. Het lijkt er echter op dat EA niet van plan is om de grote fanbase van zowel de PS4 als de Xbox One over te slaan.

Andrew Wilson beweert dat Battlefield 2021 epische schaal, all-out oorlogsvoering, onverwachte momenten en game-veranderende vernietiging zal bieden. En dit is dan weer een bevestiging van eerder verschenen lekken.

Tot slot bevestigde Wilson opnieuw dat EA deze nieuwe Battlefield-game officieel zal onthullen in juni 2021. Het zou dus wel eens een warme zomer kunnen worden voor de Battlefield-fans.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)