fbpx

“Verwacht ook in 2022 PlayStation 5-tekorten” zegt Sony

PlayStation 5

Gamers die hoopten binnenkort een PS5 te kunnen scoren, of in het beste geval er eentje cadeau te krijgen met de feestdagen dit jaar, die wensen we veel sterkte toe.

Uit een rapport is namelijk gebleken dat de voorraden van de PlayStation 5 niet binnen dit jaar zullen herstellen van de gevolgen van de pandemie. Bovendien heeft ook Sony eindelijk meer klare wijn geschonken over de hele situatie. Om te beginnen was er natuurlijk de schaarste aan componenten, wat rechtstreeks leidde tot en een tekort aan consoles over de hele wereld, laat staan de chaos die naar boven kwam wanneer gamers er eentje probeerden te bestellen via de diverse kanalen.

De PlayStation 5 ging in 2020 maar liefst 4,5 miljoen keer over de toonbank, iets waar ze bij Sony heel blij mee waren. Toch was dit geen gemakkelijke overwinning voor Sony. “Van alle dingen die ik dit jaar heb geleerd, is er één die ik nooit zal vergeten. En dat is dat ik niet van plan zal zijn om nog een grote console-lancering te doen in het midden van een wereldwijde pandemie, en ik zou het niemand anders aanraden,” zei SIE’s grote kaas Jim Ryan vorig jaar. “Het is moeilijk geweest, het was een uitdaging vanuit de productiekant om iemand in de fabrieken in Azië te krijgen… Voordat we met de productie begonnen, moesten we alle voorbereidingen voor de productie op afstand met de camera doen. Ik bedoel, stel je dat eens voor bij een precisieapparaat als de PlayStation 5.”

Bloomberg zegt dat Sony’s CFO Hiroki Totoki tijdens een briefing over de recente fiscale resultaten vertelde dat het bedrijf voorzichtig is met het aanvullen van zijn voorraden van de PlayStation 5. “Ik denk niet dat de vraag dit jaar tot rust komt en zelfs als we volgend jaar veel meer apparaten veiligstellen en veel meer eenheden van de PlayStation 5 produceren, zou ons aanbod de vraag niet kunnen bijbenen,” legde hij uit. Hij vervolgde met te zeggen dat Sony 1,8 miljard dollar aan eigen aandelen zal terugkopen na de iets bescheidener winst van dit kwartaal. Totoki voerde echter aan dat het bedrijf “de productie zo snel mogelijk zal opvoeren” en dat het rekening zal houden met de gevolgen van de coronacrisis op dit front.

We hebben meer dan 100 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht en gezien ons marktaandeel en onze reputatie kan ik me niet voorstellen dat de vraag snel daalt“, zei hij.

Hadden ze dat echt niet zien aankomen stellen we ons dan de vraag…

En toch blijft Sony ambitieus. Het bedrijf onthulde ook dat het tot 31 maart van dit jaar al 7,8 miljoen exemplaren van de PS5 heeft verkocht en streeft naar een verkoop van 14,8 miljoen exemplaren in het lopende fiscale jaar.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: