Uncharted 4: A Thief’s End is 5 jaar oud, ontwikkelaar deelt interessante statistieken

In 2016 verscheen het fantastische Uncharted 4: A Thief’s End op PlayStation 4. De game schotelde ons een een passend sluitstuk voor van een fantastische avonturenreeks. Al blijven vele fans hopen dat ontwikkelaar Naughty Dog de reeks ooit nieuw leven in blaast.

Om deze vijfde verjaardag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft Naughty Dog een leuke Twitter-post online gezet waarin ze in de eerste plaats de spelers bedanken. In totaal speelden maar liefst 37 miljoen mensen deze game met Nathan Drake in de hoofdrol. Maar ze deelden nog andere leuke statistieken:

  • 13,3 miljoen gamers speelden de multiplayer
  • 9,5 miljoen spelers maakten gebruik van een toegankelijkheidsoptie (bvb aangepast kleurschema voor slechtzienden)
  • 8,9 miljoen mensen speelden met de maki op de markt
  • 7,5 miljoen gamers speelden het spelletje Marco Polo
  • 2 miljoen spelers klommen naar de top van de klokkentoren
  • 12 miljoen gamers raakten alle doelen met het speelgoedgeweer op de zolder van Nathan
  • 2 miljoen spelers maakten een foto van Sully

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.