fbpx

Je kan je DualSense-controller gebruiken om PS5-games op afstand te spelen via Apple

Zelf maak ik nooit gebruik van de mogelijkheid om games op andere platformen vanop afstand te spelen, te streamen of wat dan ook. Maar voor PS5-gamers die dat wel doen, of willen doen, is er goed nieuws. Al moeten ze ook niet te veel verwachten.

Vanaf nu is het mogelijk om je DualSense-controller te gebruiken om PS5-games te spelen op Apple-toestellen. Hiervoor moet je wel een upgrade/update uitvoeren naar de nieuwste versie van de PS Remote Play-app voor iOS.

Sony heeft namelijk een update uitgerold voor iPhones met iOS 14.5 en iPads met iPadOS 14.5, zodat je een DualSense kunt gebruiken in plaats van een oudere DualShock-controller. Maar zoals gezegd, zelfs als je met je fancy PS5-controller aan de slag wil krijg je niet de volledige ervaring waar je op hoopt.

Dat blijkt uit verhalen op Reddit. Je zal kunnen genieten van games met adaptieve triggers zoals je dat op een iOS-apparaat mag verwachten. Maar wat betreft de haptic feedback, daar is het eerder een willekeur. Het lijkt erop dat het basisondersteuning lijkt te bieden voor haptic feedback, maar zeker geen geavanceerde haptic feedback voor games zoals Control. Aangezien haptische feedback de spelervaring kan verbeteren, zou de afwezigheid ervan bepaalde games minder plezierig kunnen maken dan ze zouden zijn met de functie.

Daarnaast lezen we ook dat de ingebouwde microfoon, hoofdtelefoonaansluiting en luidsprekers van DualSense ook niet zullen werken bij het spelen op afstand.

Maar wie weet, misschien dat er later nog een update komt die deze ondersteuning wel zal bieden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Je kan je DualSense-controller gebruiken om PS5-games op afstand te spelen via Apple'

  1. Misschien niet volledige haptic support maar het werkt wel deftig en zonder onderbrekingen.

Reacties zijn gesloten.

%d