Onze Jean-Claude Van Damme als Johnny Cage in deepfake Mortal Kombat-video

We mogen gerust zeggen dat Jean-Claude Van Damme, the muscles from Brussels, eigenlijk de enige Belg is die het ooit echt gemaakt heeft als actieheld in Hollywood. Hij speelde zelfs mee in de verfilming van Street Fighter in 1994, maar dan zwijgen we wel over de kwaliteit van de film. Wist je dat hij ook in Mortal Kombat uit 1995 had moeten meespelen?

Inderdaad, normaal had JCVD in 1995 de rol moeten spelen van Johnny Cage. Om de een of andere reden ging de rol echter aan zijn neus voorbij en was de eer weggelegd voor Linden Ashby. Euhm, ja die kerel zijn we ondertussen al lang vergeten, maar bon, dat is een andere zaak.

YouTuber stryderHD heeft echter een zogenaamde een deepfake-video gepost waarin hij zijn editing skills gebruikte om Linden te vervangen door JCVD in een gevecht uit die eerste Mortal Kombat-film waarin Johnny Cage het opneemt tegen de legendarische Scorpion.

Ja, we weten het. Matthias Schoenaerts doet het ook niet slecht, maar JCVD is van onze generatie dus doen we even nostalgisch.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)