Velan Studios neemt ons mee achter de schermen bij de soundtrack van Knockout City

Knockout City

Naast gameplay en verhaal speelt ook de soundtrack een grote rol in videogames. Denk maar aan Tony Hawk’s Pro Skater, Returnal, Resident Evil Village en een heleboel andere games waar de soundtrack mee de sfeer bepaalt. Dat is voor Knockout City niet anders.

Velan Studios introduceert het bekende “Kwak”-geluid (het geluid dat een dodgeball maakt bij impact) in Knockout City. Om spelers meer te laten opgaan in het universum van Knockout City, waarin audio net zo belangrijk is als beeld, geeft Velan in een nieuw ontwikkelaarsdagboek een demonstratie van het proces achter de kenmerkende geluiden van het spel die voor een realistische omgeving zorgen.

In de blog vertelt Audio Director Matt Pirog hoe het Velan-team met diverse audiostijlen experimenteerde om zo de retro-futuristische geluiden van Knockout City te maken die spelers waarschuwen voor alles wat in hun omgeving gebeurt, alsmede de teambijdragen aan voice-overs die de persoonlijkheid van elk personage een eigen toon en persoonlijk tintje geven.

Daarnaast gaat de blog in op de samenwerking tussen het team en het muziekduo Sonny en Matt van The Soundlings om de originele soundtrack van Knockout City te creëren, bestaande uit 19 verschillende tracks.

Je kunt de originele soundtrack van Knockout City beluisteren via Spotify, Apple Music, iTunes en nog veel meer.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)