Gamescom gaat dit jaar dan toch volledig digitaal door

Gamescom Logo

In maart maakte de organisatie achter de grootste gamesbeurs ter wereld zich nog sterk dat ze dit jaar een hybride beurs konden organiseren. Het plan was dat ze een fysieke en digitale beurs gingen combineren.

Helaas is er nu beslist om van van deze plannen af te stappen en ook in 2021 een volledig digitale beurs te organiseren. Na gesprekken met verschillende betrokken partijen, waaronder standhouders, is gebleken dat het gezien de huidige corona-situatie nog niet opportuun is om een deels fysieke beurs te organiseren. Het feit dat die andere grote beurs, de E3, ook volledig digitaal gaat, zal waarschijnlijk ook meegespeeld hebben.

De organisatie maakt zich sterk dat deze digitale editie interessanter en interactiever zal worden voor de gamers thuis. Dit willen ze doen door allerlei technische innovaties te introduceren onder de noemer Gamescom Epix. Wat dit allemaal exact inhoudt, wordt later nog bekend gemaakt. Maar er werd in het persbericht wel al gehint naar een soort zoektocht langs verschillende sociale mediakanalen om ons van thuis uit onder te dompelen in de typische Gamescom-sfeer.

We, as the game industry, also want to use gamescom to show that innovations and bold developments are the best way to deal with such crises. With this in mind, the gamescom team has been hard at work for months on gamescom 2021, especially on the digital elements. For digital gamescom 2021, our focus is to provide even more games and reach as well as a heightened community atmosphere. We are therefore introducing a completely new concept called gamescom epix, which sends the community on a joint quest journey in social media even before gamescom begins. What we want to do with this is transfer even more of the unique gamescom atmosphere to the digital world. Together with our numerous partners, we want to make gamescom the world’s biggest gaming event again in 2021.

Felix Falk, Managing Director van game, The German Games Industry Association

Wat wél al zeker is, is het feit dat Gamescom dit jaar op woensdag 25 augustus wordt afgetrapt met een grootste show: de Opening Night Live. Verwacht wordt dat hier heel wat interessante aankondigingen worden gedaan en dit onder het toeziend oog van ceremoniemeester Geoff Keighley.

Dit is uiteraard een klap voor wie zich al warm had gemaakt om naar Keulen af te reizen, maar het lijkt mij toch de enige correcte beslissing die genomen kon worden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.