fbpx

E3 gaat dit jaar digitaal door: onder andere Xbox, Nintendo en Ubisoft van de partij

Dit jaar zal er opnieuw geen traditionele E3, of Electronic Entertainment Expo, plaatsvinden. In de plaats daarvan wordt er gekozen om een digitaal event te organiseren dat van 12 tot 15 juni zal plaatsvinden.

Dat heeft organisator Entertainmant Software Association bekend gemaakt op hun website. In eenzelfde adem werd ook bevestigd dat er al heel wat uitgevers paraat staan om de digitale agenda te vullen. Het gaat niet om de minsten, want het volgende lijstje uitgevers hebben hun digitale aanwezigheid bevestigd:

  • Nintendo
  • Xbox
  • Capcom
  • Konami
  • Ubisoft
  • Take-Two Interactive
  • Warner Bros. Games
  • Koch Media

Het is jullie misschien opgevallen dat dat Sony en Electronic Arts ontbreken in dit lijstje, al is dat niet verrassend. Zij hebben in het verleden al beslist om niet meer deel te nemen aan de E3.

“For more than two decades, E3 has been the premier venue to showcase the best that the video game industry has to offer, while uniting the world through games,” zegt Stanley Pierre-Louis, President & CEO van de ESA. “We are evolving this year’s E3 into a more inclusive event, but will still look to excite the fans with major reveals and insider opportunities that make this event the indispensable center stage for video games.”

Het leuke is ook dat de volledige E3 openbaar en voor iedereen te volgen zal zijn. Normaal gezien worden er altijd heel wat demo’s en interviews achter gesloten deuren gehouden, maar dat zou in eerste instantie niet de bedoeling zijn volgens de ESA.

Blokkeer dus alvast 12 tot en met 15 juni alvast in jullie agenda, want er zal deze dagen een shitload aan nieuws op jullie afkomen!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d