Disney toont eerste werkende lightsaber

Ik zag mijn eerste Star Wars-film, namelijk A New Hope, in de lokale bioscoop van Hoeilaart in 1977. En na die vertoning zou mijn leven, ik was toen 10 jaar, nooit meer hetzelfde zijn… Games, boeken, tekenfilms, films, series, kortom alles wat met Star Wars te maken had, had me vanaf dat moment in zijn greep. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Ik neem aan dat dit voor heel veel mensen het geval was in die tijd, net zoals andere mensen dan weer fan van zijn het Marvel- of DC-universum, Stargate, Battlestar Galactica en een pak andere series, films of toys. En het zou nog veel cooler zijn natuurlijk als je stuff en props uit je favoriete universum kan kopen en verzamelen.

Gaan winkelen in een echt robocop-pak, je al slingerend door de straten voortbewegen als Spider-Man, met een echte Batmobile door de straten cruisen, kortom je kan het zo gek niet bedenken. Of wat gezegd van met je super coole lightsaber het vlees aan de barbecue te snijden voor je beste vrienden. En zo kan ik zelf nog tientallen dingen opsommen waar een mens spontaan gaat van kwijlen.

Anyway, we wijken af… Back on topic! Disney heeft namelijk, ter promotie van de nieuwste Star Wars: Galactic Starcruiser-attractie van Disney World, een echt werkende lightsaber aan de wereld getoond. We wisten al dat het bestond, dat had Disney al verteld, maar nu krijgen we het zwaard ook te zien in een video.

Zei daar iemand “shut up and take my money?” Oeps dat zal ikzelf geweest zijn…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)