fbpx

Corsair laat weten dat het werkt aan een PS5 SCUF-controller

Je hebt gamers die tevreden zijn met de standaard controllers die bij consoles bijgeleverd worden, en gelijk hebben ze. Daarnaast heb je gamers die liever aan de slag gaan met bijvoorbeeld SCUF-controllers en die hebben ook gelijk. Alleen wat betreft de SCUF daar is momenteel een probleem, maar dat wordt aangepakt bevestigde Corsair.

En dat probleem gaat als volgt. Je kan met je SCUF PS4-controller op je Playstation 5 wel PS4-games spelen, maar je kan geen PS5-games spelen op je PS5. Het is te zeggen, je kan de games wel spelen op je PS5 (duh), maar je kan ze niet besturen met je PS4-SCUF.

Dit geldt niet alleen voor alle PS4-controllers van andere fabrikanten, maar ook voor Sony’s eigen DualShock 4-controller. Tot op heden is de enige controller die werkt met PS5-games Sony’s eigen DualSense-controller, die adaptieve triggers en haptische feedbacktechnologie bevat.

Maar er is goed nieuws voor de SCUF-fans. Corsair laat weten dat het momenteel hard werkt om een nieuwe controller uit te brengen die ook zal werken met PS5 games. De CEO van Scuf’s moederbedrijf Corsair, Andy Paul, bevestigde dit tijdens Corsair’s meest recente financiële earnings call met investeerders toen hem gevraagd werd naar PlayStation 5-compatibiliteit.

Yes. Well, the first thing is, as you probably know, we have a license agreement with Microsoft for Xbox”, zei Corsair’s CEO. “And so it’s a slightly different split between Xbox and PS4. In other words, we have higher sales of PS4. So it is the majority of the revenue of SCUF. If you look at the installed base, it’s well over 100 million units of PS4 versus a few million of PS5. So still, by far, the majority of the demand comes from that segment.

Wanneer de controller in de rekken zou liggen voegde de brave man er nog niet aan toe.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: