fbpx

Sony patenteert systeem om PS5-spelers te laten bijstaan door experts als ze hulp nodig hebben

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt, soms meer dan ons lief is: vastzitten in een spel en zodanig gefrustreerd geraken dat we ons kaske tegen de muur smijten. Maar wanhoop niet, er is hulp onderweg…

Sony heeft namelijk een patent aangevraagd waarmee spelers die het niet meer zien zitten of hulp nodig hebben, een beroep kunnen doen op experts om hen te helpen.

Het patent, met de naam “connecting a player to expert help in real-time during game play of a gaming application“, werd oorspronkelijk vorige week ingediend. Sony geeft toe dat “videospellen steeds complexer en uitgebreider worden”, maar dat de toegenomen complexiteit betekent dat “gebruikers het steeds moeilijker hebben om door een videospelletje te navigeren en/of het te voltooien“. Iets wat in het geval van de soulslike games of misschien zelfs Returnal best mogelijk is, en dan spreek ik uit eigen ervaring…

Om daarbij te helpen heeft het bedrijf een systeem bedacht waarbij spelers contact kunnen leggen met een “expert” – een meer ervaren speler – die hen kan begeleiden via realtime tekst- of audiochat. Degenen die zich kwalificeren als experts, op basis van hun eigen vooruitgang en prestaties in het spel, kunnen worden gestimuleerd om te helpen met in-game content of exclusieve prestaties.

Sony vergelijkt het systeem met het oproepen van een Uber-taxi, door te suggereren dat het informatie gebruikt over de huidige gameplay-sessie van de speler, inclusief waar ze vastzitten en welke gear ze gebruiken om hen te helpen een expert met vergelijkbare ervaring uit te zoeken. Wanneer spelers om hulp vragen, kunnen ze echter een spoilerwaarschuwing aanzetten om ervoor te zorgen dat hun expert geen belangrijke verhaalinformatie onthult.

Zit je dus vast in een game en heb je hulp nodig, dan is de redding binnenkort nabij…

https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2019182680&tab=PCTDESCRIPTION

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: