fbpx

74 Xbox One-games krijgen een FPS Boost op Xbox Series X en S

Bij onze nieuwste generatie consoles draait het niet enkel om de prachtige visuals of het overdonderende geluid. Nee, er werd door Sony en Microsoft ook duchtig geschermd met de maximale framerates die games zouden kunnen halen. Daarbij wordt gemikt op 120fps, al dan niet gecombineerd met een 4K-resolutie.

Die combinatie is niet altijd haalbaar, waardoor we als gamers bij recente games soms de keuze krijgen voorgeschoteld: framerate of resolutie. Bij oudere games wordt er meestal wat met de resolutie en textures gemorreld om ze er mooier te laten uitzien, maar Microsoft heeft met zijn Backwards Compatibility-programma nog een troef op zak.

De FPS Boost is een optie die automatisch de framerate omhoog trekt bij compatibele games. Hierdoor wordt de framerate verdubbeld én stabieler gehouden. Een groot voordeel voor ons gamers lijkt mij.

Vandaag heeft Microsoft maar liefst 74 Xbox One-titels toegevoegd aan de lijst met games die deze feature ondersteunen op de Xbox Series X|S. Denk hierbij aan onder andere Far Cry 5, Alien Isolation, Dirt 4 en vele anderen. In totaal zijn er nu 97 games die gebruik maken van FPS Boost.

Je kan de volledige lijst met games terugvinden op deze website.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: