“Hitman 3’s Season of Sin-DLC is niet meteen een aanrader”

Hitman 3 begon onlangs aan de Seven Deadly Sins uitbreiding, een 7-delige expansion pass waarbij om de 4 à 6 weken nieuwe content wordt uitgebracht met 1 van de 7 hoofdzondes als thema. Niels ging voor ons aan de slag met de eerste episode, getiteld “Greed”.

De eerste van de 7 die de revue passeert is Greed, oftewel Hebzucht, een nogal pijnlijke benaming eens je geproefd hebt van dit eerste Season of Sin.

Om meteen met de deur in huis te vallen: veel nieuwigheden moet je niet verwachten van deze dlc. Voor het gemak copy-paste ik even wat het Greed seizoen tussen begin april en begin mei op tafel legt:

  • Act 1: Greed / Seven Deadly Sins DLC
  • Berlin Egg Hunt / Seasonal Event
  • The Satu Mare Delirium / Deluxe Escalation
  • The Collector (Dartmoor) / Elusive Target
  • Two Angry Gamers x Dubai & Dartmoor / Featured Contracts
  • The Politician (Hawke’s Bay) / Elusive Target
  • Achievement Hunter x Berlin, Chongqing and Mendoza / Featured Contracts

Dat zijn toch wel wat bulletpoints voor wat eigenlijk niet meer of minder is dan een paar nieuwe skins, items en hits. Binnen dezelfde omgevingen als die in de main campagne weliswaar, dus verwacht ook geen nieuwe maps of zo. Vergeet ook niet dat alles hierboven niet tegelijkertijd uitkomt maar dat het wat meer wordt gespreid.

Misschien toch kort even stilstaan bij de iets “specialere” features van dit eerste seizoen. De eerste escalation, “The Greed Enumeration”, was niet echt om naar huis over te schrijven. Je moet hier target na target killen terwijl je bepaalde restricties krijgt opgelegd (geen wapens bij start missie, enkel target op manier X doden…).

Bij een succesvolle hit kan je je beloning incashen of verdergaan met een volgende hit voor meer rewards (in de vorm van zogenaamde greed coins). Deze coins kan je dan nadien inruilen tegens items en cosmetics zoals een gouden kostuum, een fancy wandelstok dat ook dienst doet als moordwapen of een nieuwe skin voor je coin (het item om npcs mee af te leiden, niet de greed coins zelf voor alle duidelijkheid).

Daarnaast zijn de elusive targets en featured contracts ook gewoon meer van hetzelfde, al zijn ze wel redelijk pittig dus qua uitdaging wel de moeite. We weten intussen wat we daarvan mogen verwachten dus om dit als main features van de expansion uit te spelen is ook maar flauw in mijn ogen.

Ik moet zeggen dat ik dit eerste Season of Sin al bij al maar vond tegenvallen. Ondanks de coole benaming is de content die we krijgen teleurstellend, magertjes en vooral niets nieuws onder de zon. Zeker voor de prijs van 5 euro per seizoen (of 30 euro voor alle 7) mag je toch iets meer verwachten. Dit eerste hoofdstuk lijkt in ieder geval zijn naam alle eer aan te doen – ik hoop alleen dat het geen voorbode is van de komende seizoenen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)