fbpx

De gamereleases van mei (Resident Evil Village, Biomutant, Knockout City,…)

Mutanten, demonen, aliens en monsters. We krijgen nogal wat te verduren in mei. De grootste dreiging lijkt toch te komen van Lady Dimitrescu, die je evenzeer kan vermoorden als verleiden. Resident Evil 8: Village belooft ons te doen rillen van angst. Verder gaat een bende dieven brutaal aan de slag in de middeleeuwen en ook onze vikings houden het in Ierland niet rustig. We leren onderwater overleven en zoeken onze weg op een alien-luchthaven die gerund wordt door honden. Of heeft er iemand zin in een potje dodgeball?

4 Mei

The Colonists (PS4, Xone, Switch)

Eindelijk hebben deze vreedzame robots een onbewoonde planeet gevonden om zich te settelen. In The Colonists probeer je vanaf het prille begin een samenleving te bouwen waarbij elke robot z’n taak vervult en meehelpt aan een productieve gemeenschap. De developers wouden een relaxerende harmonie creëren waarbij je op jouw tempo je AI-driven metropool kan uitbouwen. Je kan ook het duel aangaan met andere computergestuurde gemeenschappen om te zien wie de efficiëntste nederzetting kan bekomen. Ontdekken, verkennen, bijleren en uitproberen: een robot heeft geen tijd om stil te staan!

7 Mei

Resident Evil 8: Village (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Onze pampervoorraad zal snel slinken in mei. Het achtste hoofddeel geeft Ethan Winters, die we leerden kennen in deel 7, niet al te veel mentale rust. Ethan’s dochter wordt gekidnapt waardoor hij in een besneeuwd Europees dorp een nieuwe nachtmerrie tegemoet gaat. Één met Lady Dimitrescu en haar drie vampierendochters in de hoofdrol. Als je hun geweld kan weerstaan, val je misschien voor hun verknipte charme. In ieder geval wordt het weer puzzelen, schieten en griezelen in deze titel die het zevende deel lijkt te mixen met fan favorite Resident Evil 4. Item management voor gevorderden terwijl je van die weerwolven probeert af te raken. Sneeuwballen werken niet.

10 Mei

Hood: Outlaws And Legends (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Er heerst geen al te vrolijke Robin Hood-sfeer in deze brutale middeleeuwse third-person game. In deze tactical multiplayer neem je het met jouw bende outlaws op tegen anderen om met de grootste buit aan de haal te gaan. Het enige probleem is dat deze goed achter slot bewaard wordt en de bewakers niet echt voor rede vatbaar zijn. Stealth is een optie, maar luidkeels beuken ook. Helaas liggen ook andere dieven op de loer, en slechts één ensemble kan legendarisch worden. Hectische en tactische PvPvE gevechten liggen in de wacht, waarna je kan beslissen hoeveel buit je aan de armen geeft voor extra xp en skill points en hoeveel je voor jezelf houdt voor betere gear.

13 Mei

Assassin’s Creed: Valhalla: Wrath Of The Druids (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Het viking-epos van onze Assassins heeft z’n einde nog lang niet bereikt. Eivor trekt in deze uitgebreide story DLC naar Ierland, waar hij al snel slaags raakt met een bende Druïden die de uitbreidingen van de Raven Clan in de weg staan. De Children Of Danu lijken ook een duister geheim verscholen te houden. Sikkels worden je nieuwe agressieve speeltjes, al zal je meer nodig hebben tegen weerwolven en andere Ierse gevaren. Er is ook de nieuwe kunst van het smokkelen die geleerd dient te worden en een brede waaier aan forten die smeken om een nieuw beleid.

Monster Harvest (PC, Switch)

Planimals zijn meer geschikt om te gebruiken tijdens gevechten dan in je verse salade. Deze monsters die je kweekt in je tuin kunnen gevaarlijk agressief uit de hoek komen. Monster Harvest brengt je naar de pixelated wereld van Planimal Point. De game is deels farming simulator en deels monster verzamelaar. De lokale inwoners laten je al snel weten dat je de verdediging zal kunnen gebruiken tegen een duister bedrijf dat schimmig actief is. Naast het bouwen van je eigen huis en het produceren van je eigen confituur vergeet je dus best ook niet je monster-planten te wateren! We hopen mee op een goede oogst.

14 Mei

Mass Effect: Legendary Edition (PS4, Xone, PC)

Dat je met deze Legenday Edition wat uren zal kunnen kloppen in de huid van Commander Shepard is een understatement. De originele trilogie én meer dan 40 DLC-pakketten zitten inbegrepen in deze verzameling. De third person RPG-shooter werd destijds op PS3, X360 en PC enorm sterk ontvangen en krijgt nu de upgrade naar 4K Ultra HD. Alle modellen, shaders, effecten en sounds kregen een upgrade. De keuzestress is nog steeds even intens, net als de geweldige gunplay. De mensheid die het moet opnemen tegen de grootste dreiging die we ooit gekend hebben? Als wij als gamers nu voor één ding sterk getraind zijn.

Subnautica: Below Zero (PS4, PS5, Xone, XsX, Switch, PC)

Overleven op een buitenaardse planeet is sowieso al niet gemakkelijk, laat staan als het onderwater moet. Toch zal je in Subnautica je honger, dorst en levensgoesting onder controle moeten zien te krijgen. In Below Zero zal je als researcher niet uitsluitend onder water vechten tegen de elementen maar zijn er ook grotere delen op het vasteland te bezichtigen. In first person kom je heel wat verschillende creaturen tegen die jou veel eerder als smakelijk hapje dan praatgezel zien. Al blijft de sfeer steeds kleurrijk en humoristisch, het maakt er je taak niet makkelijker op. Exploderende alien-vissen: je moet er aan gewend raken.

19 Mei

Aerial_Knight’s Never Yield (PC, Switch)

In Never Yield kunnen we éindelijk doen wat logisch is bij het zien van een leger aan bad guys: gewoon keihard wegrennen! Aerial_Knight’s is een 3D sidescroller runner waarbij je in een Tokyo-style Detroit vol vette beats je een weg baant naar de waarheid. Wally heeft namelijk het bewijs gevonden dat zijn stad voor altijd kan veranderen. De tunes van de Detroit-based artiest Danime Sama zorgen voor een vette soundtrack die je steeds groovy doet verderspelen. Run, jump, slide and dash your way around town! Niet gepakt worden is belangrijk, in stijl niet gepakt worden nog veel meer.

21 Mei

Knockout City (PS4, Xone, PC, Switch)

Dodgeball kennen we allemaal wel een beetje. Knockout City gaat nog een tikje verder en introduceert Dodgebrawl! Met flitsend snelle multiplayer partijtjes belooft Knockout City een knettergekke sport-entertainment titel. Dodgen en vangen is niet alles, want ook met tacklen en tactisch duwwerk raak je een heel eind. Moon Balls doen je hoger en langer springen, Bomb Balls hebben een iets explosiever effect. Aan het eind van de rit zal diegene met de meeste ballen winnen, figuurlijk gesproken. In de futuristische metropool van Knockout City valt er altijd wel iets omver te rammen.

25 Mei

An Airport For Aliens Currently Run By Dogs (PC, XsX)

Qua originele ideeën voor komische open-world adventures kan deze titel tellen. Je doel is om een vliegtuig te nemen naar de andere kant van de kosmos om jouw verloofde te vinden. Het enige probleem is dat de luchthaven enkel gebruik maakt van een onverstaanbare alien-taal, en er enkel

honden werken. Die geven je zoveel tickets en geld als je maar wil (want honden houden niet zo van de economie), maar je weg vinden is een ander verhaal. In dit hilarische first person avontuur zal je veel tijd spenderen met het aaien van honden en het lastigvallen van beren. Pas gewoon op wanneer je Bribe Dog vertrouwt. Wie weet wat staat er eigenlijk op je boarding pass.

King Of Seas (PS4, Xone, PC, Switch)

Een bakje piraterei gaat er altijd wel in. In deze action RPG trek je er op uit om strijd te voeren in een open wereld vol verloren eilanden en verdoken schatten. De koning aller piraten worden is je ultieme doel, al is dat een titel die niet zomaar voor het grijpen ligt. Deze dynamische wereld wordt willekeurig gegenereerd en reageert op elke actie die je onderneemt. Van kanonnen tot visvangst. Met heel wat skills, equipment en verschillende aanpasbare schepen is het leuk maar gevaarlijk vertoeven op de blauwe zee. Vaak kleurt deze zee echter bloedrood. Ook varen tijdens meedogenloze stormen blijft op eigen risico.

Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster (PS4, PC, Switch)

De Demi-fiend van deze cult classic uit het PS2-tijdperk komt dankzij deze HD Remaster opnieuw pronken. SMT3 was een RPG die heel wat hedendaagse kenmerken van het genre voor het eerst bracht en legde de grondstenen voor latere spin-off successen zoals Persona. Bij deze editie van Nocturne krijg je heel wat DLC inbegrepen, waaronder de Maniax-DLC met Dante (onze cool guy van Devil May Cry) als speelbaar karakter. In post-apocalyptisch Tokyo is het opnieuw afwegen wat te doen met die mysterieuze cult en talloze vreemde wezens en geesten. Al is bij die laatsten de optie vaak snel duidelijk: vechten met je nieuwe krachten! Of kan je de demonen overtuigen zich bij jou aan te sluiten?

Biomutant (PS4, Xone, PC)

Als de Tree Of Life vergiftigd raakt komen er heel wat vreemde wezens op de aarde. Gelukkig ben je er in Biomutant ook zelf zo één. Jouw keuzes bepalen in deze third person action RPG hoe deze wereld er op het einde van jouw rit zal uitzien. Met heel wat leuke krachten en gevarieerde wapens zoals vrieskanonnen en elektrisch geladen knallers kan je kiezen hoe de monsters aan hun eind komen. In deze prachtig karakteristieke, kleurrijke wereld vol vreemde inwoners schuilen heel wat ingrijpende beslissingen en heftige ondernemingen. Het leven van een biomutant ziet er alvast geenszins saai uit.

27 Mei

Oddworld Collection (Switch)

De Mudokons hebben niet het meest vreugdevolle bestaan gekend maar het heeft gelukkig al voor heel wat hilariteit gezorgd. We konden recent al aan de slag met Oddworld: Soulstorm. Fans van de slapstick-platformer serie kunnen nu met deze collectie op de Switch uren spenderen met onze hilarische vrienden. In deze collectie vind je Oddworld: New ‘n’ Tasty, Oddworld: Munch’s Oddysee & Oddworld: Stranger’s Wrath terug. Uren uitdagend platformplezier met de occasionele platte buitenaardse scheet-mop.

28 Mei

World’s End Club (Switch)

Elke maand passeert er wel een verse titel doordrenkt met de geliefde Japanse over-the-top saus. De “Go-Getters Club” bestaat uit een bende niet-al-te-beste studenten die vast komen te zitten in een vreemd amusementspark. In deze action-adventure game zullen de vriendschapsbanden maar al te belangrijk blijken. Met een diepgaand verhaal en zeer easy accesible gameplay ligt de story driven focus hier duidelijk voorop. Hier vind je kleurrijke, vergezochte side scrolling action om de wereld op z’n Japans te redden.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: