fbpx

Bekijk hier 15 minuten spectaculaire Ratchet and Clank: Rift Apart gameplay

Zoals verwacht werd deze nieuwe State of Play een grote ode aan de nieuwe Ratchet and Clank -game Rift Apart die op 11 juni verschijnt. Wat we te zien kregen was 15 minuten hemelse gameplay voorzien door commentaar van ontwikkelaar Insomniac.

Hieronder een korte samenvatting, maar bekijk gewoon de video, want die spreekt voor zich. Tip: hou een emmer bij de hand om je kwijl op te vangen…

Het eerste wat we te zien krijgen is meteen gameplay van de nieuwe Ratchet and Clank: Rift Apart. Ratchet die op zoek is naar Clank komt terecht in een andere dimensie waar de boosaardige dokter Nefarious meer krachten heeft. Meer nog Nefarious zou ook de keizer zijn. Opvallend is dat alles mooier is, en dat de omgevingen kleurrijker en levendiger zijn. De game maakt dan ook volop gebruik van de hardware van de PS5.

Blijkt dat Clank ontvoerd werd door een mysterieuze nieuwe Lombax, genaamd Rivet. Op zoek naar een feestje in club Nefarious hakt, zweeft, springt en rent Ratchet zich een weg doorheen de knappe omgevingen. Daarbij uiteraard de nodige grondstoffen verzamelend door met zijn hamer objecten stuk te slaan.

Hij hakt en schiet ook tegenstanders aan stukken en opvallend is dat de game gebruik maakt van de DualSense-controller en haptic feedback waardoor je de kracht en de impact van de wapens, en hun secundaire modi, voelt in je handen. Te veel tegenstanders in de buurt en wil je ontsnappen of ze flanken, maak dan gebruik van portals die zich in de buurt bevinden. Deze open je door met je rechterhandschoen een soort grijphaak af te vuren.

Tijd om kennis te maken met Rivet in een iets andere, wat zeg ik, compleet andere omgeving, die veel weg heeft van een jungle. Hier geen robots als tegenstanders maar wel beestjes, vliegend en kruipend. Let ook op het gebruik van de 3D-audio trouwens die de omgevingen nog meer tot leven brengt. Daarna scheuren we op de rug van een insect/rupsachtige speeder doorheen weer een andere omgeving waar dino-achtige wezens de plak zwaaien. Met de shattergun schiet je explosieven af en zo kunnen we nog even doorgaan.

Maar er valt nog meer te vertellen over de game zoals een fotomodus, nieuwe planeten en nieuwe wapens, challenges, combat, actie en avontuur te land, ter zee en in de lucht, nieuwe personages, een shitload aan kleurrijke en levendige omgevingen en dat is nog maar een kleine greep uit wat deze game te bieden heeft.

En dan zou ik nog het belangrijkste vergeten: tonnen humor.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: