The Sinking City is vanaf vandaag beschikbaar op Xbox Series X/S

Frogwares Studio heeft totaal uit het niets de Xbox Series X en S enhanced versie van de The Sinking City uitgebracht. Het minste wat je kan zeggen is dat deze op HP Lovecrafts werk geïnspireerde game, waarin verhaal en onderzoek centraal staan, een bewogen geschiedenis achter de rug heeft.

Wat mag je verwachten van deze enhanced versie? Laat ons daar mee beginnen, namelijk een 4K (3840×2160) resolutie, 60 fps, verbeterde grafische kwaliteit en laadtijden en extra missies die deel uitmaken van de verschenen Merciful Madness-DLC.

Wat moet je niet verwachten van deze enhanced versie? Wel vanwege de gerechtelijke geschillen tussen ontwikkelaar Frogwares Studio en hun originele uitgever Nacon moeten gamers die de game reeds op Xbox One gekocht hadden niet rekenen op een gratis upgrade, net zoals bij de PS5-versie trouwens.

Dit geschil liep in het verleden zelfs zo hoog op dat de game een hele poos uit de diverse (digitale) rekken verdween. Iets waar de ontwikkelaar toen deze open brief voor naar buiten bracht om de fans meer duiding te geven.

De studio heeft dus besloten om nu de game in eigen beheer naar buiten te brengen, en dit tegen een lagere prijs.

As the sole owner and publisher of The Sinking City on Xbox Series X and S, we’re keeping with our  idea to price our games in a region that feels fair to players.” zegt Serge Chervonnyi, Head of Production.

Onderstaande video toont de verschillen tussen de gewone en de enhanced versie van The Sinking City.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)