fbpx

“De grote lijnen voor The Last of Us 3 liggen op tafel” zegt Neil Druckman

The Last of Us en diens opvolger behoren zonder twijfel tot de beste games waarin het verhaal centraal staat van de voorbije jaren. En aangezien we vinden dat Part 2 toch wel eindigde met een cliffhanger hopen we hier allemaal op een derde telg in de reeks. Het ziet ernaar uit dat de basis hiervoor werd gelegd.

Voor de goede orde, dit is geen gerucht of roddel. Het is niemand minder dan Neil Druckman, creatief directeur en grote man bij Naughty Dog, die deze boodschap naar buiten bracht. “De grote lijnen voor de verhaallijn van The Last of Us 3 zijn uitgeschreven” zegt de brave man. En hij voegt daar nog aan toe dat hij hoopt dat het “ooit het daglicht kan zien“. Maar, en laat dat duidelijk zijn, een vervolg is nog niet in ontwikkeling.

Centraal in de verhaallijn staan de gebeurtenissen die zich afspelen vlak na The Last of Us 2. We gaan die hier niet spoilen maar mensen die de game hebben uitgespeeld, weten wat we bedoelen.

Ik weet nog niet hoeveel ik wil bekendmaken rond het verhaal” zegt Druckmann. “Co-writer Halley Gross schreven de basis voor een verhaal dat we, voor de goede orde, nog niet aan het maken zijn. Maar we hopen wel dat we op een dag de kans krijgen om te vertellen wat er zich afspeelt na het einde van deel 2. We zullen wel zien…

Het spreekt uiteraard voor zich dat er enkele structurele en thematische eigenschappen zijn waaraan we ons moeten houden voor The Last of Us 3. Dit in navolging van de eerste twee games uit de reeks, als we ooit aan een derde deel zouden beginnen.

We hebben nu twee games gehad die naar mijn gevoel iets universeels vertellen, maar ook een heel persoonlijk verhaal voor deze personages,” zei Druckmann. “Met één spel is er geen patroon van wat een franchise is. Met twee games begint er nu wel een patroon te komen – nu heb ik het gevoel dat er een aantal structurele en thematische thema’s zijn waar je je aan zou moeten houden als je een derde game zou maken.

Er is dus alvast een sprankeltje hoop voor de fans die uitkijken naar een mogelijke The Last of Us Part 3.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: