fbpx

Gerucht: Solid Snake-stemacteur laat uitschijnen dat er een remake van Metal Gear Solid komt

Metal Gear Solid

Metal Gear Solid is zo een van die reeksen die al véél langer bestaan als je op het eerste zicht zou denken. De eerste game, Metal Gear, verscheen namelijk al in 1987 voor de MSX2-spelcomputer. Datzelfde jaar bracht Konami de game naar het Nintendo Entertainment System, waarop de game een instant hit werd.

Maar de écht grote doorbraak kwam er toen Metal Gear Solid in 1998 op de PlayStation verscheen. Door het gebruik van 3D-graphics kreeg de game een compleet nieuwe uitstraling en werd het stealth-genre naar een hoger niveau getild.

David Hayter, de acteur die zijn stem leent aan onder andere Solid Snake, heeft nu in een YouTube-interview met Dan Allen laten verstaan dat er wel eens een remake aan zou zitten komen. Hij zou het nieuws zelf gekregen hebben van een niet nader genoemde insider die hij als erg betrouwbaar omschrijft. Het stuk over de remake start ongeveer op 44min in de video.

David voegt er wél aan toe dat het effectief nog om een gerucht gaat en dat Konami hem nog niet gecontacteerd heeft om zijn stem opnieuw in te spreken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d