fbpx

De Belgian Game Awards zijn terug

Als de Oscars mogen doorgaan, dan mogen de Belgian Game Awards dat ook! En gelijk hebben ze! Ook in ons landje zijn er immers heel wat teams en ontwikkelaars die dagelijks hun stinkende best doen om ons te trakteren om goede games. Het is dus niet meer dan normaal dat die mensen ook in de bloemetjes gezet mogen worden.

Voor de vierde keer bekronen de Belgian Game Awards talent van eigen bodem. Wie wil meedingen naar een Award, kan vanaf nu tot 19 mei indienen. De winnaars worden tijdens de Awards show op 1 oktober 2021 bekend gemaakt.

De Belgische gamesector groeit gestaag: in 10 jaar tijd werd de omzet van de Vlaamse gamesector verdubbeld (bron: creatievesector.be). Corona had tevens een positieve invloed. Er werd wereldwijd een recordaantal games verkocht en ook de Belgische speler vond de weg naar games van eigen bodem. Met de Belgian Game Awards 21 zetten zowel een professionele jury als het gamend publiek games, studio’s en eSporters in de kijker.

Diverse Award categorieën

Voor de Belgian Game Awards 21 komen video games in aanmerking die tussen 16 november 2019 en 19 mei 2021 werden gelanceerd en waarvan de studio een hoofdkantoor in België heeft. Dit zijn de categorieën van de Belgian Game Awards 21 waarvoor game studio’s zich vanaf nu kunnen aanmelden:

  • Mobile Game of the Year
  • PC/Console Game of the Year
  • AR/VR Game of the Year
  • Best Non Entertainment
  • Debut Game of the Year
  • Most Anticipated Game of the Year
  • Student Game of the Year
  • Best Studio
  • Most Promising Startup Studio

Bovenop deze categorieën bekroont de jury ook een persoonlijkheid uit de gamesector met de Lifetime Achievement Award. Ook het publiek krijgt een stem. Vanaf 18 augustus beslist het publiek via een online stemming mee wie met de Audience Award naar huis gaat.

De Belgian Game Awards 21 zetten echter niet alleen games in de kijker. Ook eSporters en eSports Teams maken kans op een Award. De jury én het publiek beslissen samen wie met de award voor eSports Event of the Year; de eSports Pro Player of the Year en de eSports Rookie Player of the Year naar huis gaat.

Uitreiking

De genomineerden worden midden juni bekend gemaakt. De uiteindelijke winnaars krijgen tijdens de uitreiking op 1 oktober de begeerde Belgian Game Award 21 in handen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d