fbpx

BEVESTIGD: Nieuwe Battlefield-game komt naar pc en consoles dit jaar, en in 2022 komt Battlefield naar mobile

De laatste dagen en weken verschenen er heel wat roddels rond Battlefield VI. Nu heeft niemand minder dan Oskar Gabrielson, General Manager DICE, van zich laten horen. En we nemen aan dat we de info van die mens mogen geloven. Met andere woorden, de toekomst ziet er goed uit voor de Battlefield-fans.

Hieronder de woorden zoals de man ze letterlijk neerschreef en uitsprak.

“De terugkeer van totale oorlog

2021 is een spannende tijd voor ons hier bij DICE. We werken samen met andere toonaangevende ontwikkelingsstudio’s binnen Electronic Arts, en beschikken nu over het grootste team ooit voor een Battlefield-spel op de console en pc. Onze vrienden bij Criterion en DICE LA werken samen met ons aan een gedeelde visie voor het spel, terwijl het team in Gotenburg de technologie in het spel naar het volgende niveau tilt. Samen zorgen we voor een ongelooflijke ervaring, waarvan jullie later in 2021 kunnen genieten.

We zitten momenteel in dagelijkse playtest-modus: we polijsten, werken aan de balans en maken het best mogelijke Battlefield-spel ooit. Ik kan jullie vertellen dat het een gewaagde stap is. Het heeft alles wat we leuk vinden aan Battlefield , en tilt het hele spel naar het volgende niveau. Epische schaal. Totale militaire oorlogsvoering. Waanzinnige, onverwachte momenten. Spelbepalende verwoesting. Enorme gevechten, met meer spelers en chaos dan ooit tevoren. Alles tot leven gebracht met de kracht van next-genconsoles en pc’s.

Bereid je voor op onze onthulling “soon”

Er komt een nieuw Battlefield Mobile-spel aan in 2022

Het is altijd onze visie geweest om Battlefield op meer platforms uit te brengen. Dus na jarenlange prototyping kan ik jullie met trots mededelen dat onze vrienden bij Industrial Toys in nauwe samenwerking met iedereen hier bij DICE een volledig nieuw Battlefield-spel ontwikkelen dat in 2022 grootschalige oorlogsvoering zal introduceren op smartphones en tablets.

Vergis je niet. Dit is een losstaand spel. Een totaal ander spel dan de game die we maken voor de console en pc, dat speciaal is ontworpen voor het mobiele platform. Het wordt vanaf de grond opgebouwd door iToys om “Battlefield voor onderweg” te realiseren, en je kunt uitkijken naar een complete en technische spelervaring. Dit mobiele spel begint vóór de release volgend jaar aan een testperiode, dus binnenkort volgt meer informatie.”

Voila de toekomst ziet er goed uit voor iedereen die ook maar een beetje liefde heeft voor Battlefield, en uitkijkt naar Battlefield VI. Ik ben nu al benieuwd naar de eerste geruchten rond een mogelijke reveal- en trailerdatum. Tom Henderson het woord is aan jou…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d