Multiplayer van free-to-play games is vanaf nu gratis op Xbox consoles

Microsoft heeft de daad bij het woord gevoerd en maakt het vanaf nu mogelijk om de multiplayer van free-to-play games te spelen zonder dat je hiervoor een actief Xbox Live Gold-abonnement hebt.

Microsoft kondigde eerder dit jaar al aan dat ze van plan waren om de multiplayer van vele free-to-play games van achter de betaalmuur te halen en ze beschikbaar te maken voor iedereen. Het feit dat Sony en Nintendo dit al eerder hadden gedaan, zorgde er waarschijnlijk voor dat Microsoft niet te lang meer kon wachten.

Gamers met een Xbox One of Xbox Series X|S kunnen vanaf nu dus aan de slag met meer dan 70 razend populaire free-to-play multiplayergames zoals Call of Duty: Warzone, Apex Legends, Destiny 2, World of Tanks en Fortnite.

Je zal nog steeds een Xbox Live Gold- of Xbox Game Pass-abonnement nodig hebben om de multiplayer van betaalde games te spelen, ook wanneer deze tijdelijk gratis zijn in een free-to-play-weekend.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.