fbpx

Overwatch-meesterbrein Jeff Kaplan verlaat Blizzard

Rommelt het in het Overwatch-kamp? Je zou het zo denken, want niemand minder dan Jeff Kaplan heeft beslist Blizzard te verlaten. Kaplan was jarenlang het gezicht van Overwatch en maakte de game tot het succes dat het nog steeds is.

In een open brief vertelt Kaplan dat hij bijzonder dankbaar is voor de kansen die hij bij Blizzard kreeg. Hij is dan ook bijzonder trots op de werelden, heroes en gepassioneerde fans die hij op de been wist te brengen. In het speciaal bedankt hij ook de vele ontwikkelaars die zijn visie in een werkend ding omtoverden. Het is niet duidelijk waar Kaplan na zijn 19 jaren dienst bij Blizzard heen trekt. Een exacte reden voor zijn vertrek krijgen we ook niet horen.

Het is Aaron Keller, één van de sterke mannen aan het roer bij Overwatch die de rol van Kaplan zal overnemen. Het is hoe dan ook een vreemd moment om er nét nu de brui aan te geven; er wordt namelijk momenteel druk aan Overwatch 2 gewerkt. Al bij al stelt Keller ons gerust: “Development is continuing at a good pace and we’ll be sharing more frequent updates about Overwatch 2 progress and new features in the live game with you all very soon.” Als dat maar goed komt…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: