fbpx

“De JBL Go 3 is een budgetvriendelijke speaker met een erg helder geluid”

In mijn studententijd was het de normaalste gang van zaken om een oortje te delen met een vriend op de speelplaats om samen te genieten van wat muziek tussen de lessen door. Iets wat in tijden van corona niet meer het geval is jammer genoeg.

Een vijftiental jaren later zitten we in een fase waar velen van ons beschikken over draadloze oortjes, of in het bezit zijn van een bluetooth speaker. Zelf schafte ik me recent de nieuwste draagbare speaker aan van JBL, de JBL Go 3.

In de verpakking

De bluetooth speaker zit verpakt in een doorschijnende plastic verpakking. Binnenin vinden we naast de Go 3 een quick start guide en een korte oplaadkabel van dertig centimeter. Wanneer ik het apparaat voor het eerst in mijn handen kon houden voelde ik direct al de stevigheid van de behuizing. Het lijkt me dat er een stoffen jasje over de plastic behuizing is gegoten om toch de premium look en feel te kunnen weergeven.

De JBL Go 3 zit netjes en goed verpakt in een strakke, stevige plastic verpakking.

Verbinding maken en spelen maar

Net zoals elk bluetooth apparaat is ook de JBL Go 3 makkelijk te verbinden met je toestel naar keuze. Naast de in en uitschakelknop vinden we een bluetooth knop weer. Wanneer je voor de eerste keer een verbinding wil maken met je smartphone bijvoorbeeld dien je deze knop éénmaal in te schakelen om de speaker open te zetten voor nieuwe verbindingen.

Dan neem je je smartphone bij de hand en bevestigd de verbinding op je toestel. Een leuke extra is dat je vanaf dan enkel en alleen de JBL Go 3 hoeft in te schakelen, een verbinden zal dan automatisch gemaakt worden wanneer je de bluetooth van je smartphone inschakelt. Bovenaan bevinden zich trouwens nog drie sneltoetsen: Volume omlaag, play/pauze en volume omhoog.

Kraakhelder geluid

De batterijduur levert me 5 uren muzikaal plezier op, dit wanneer je steeds op het hoogste volume luistert. Verder is er de nieuwste bluetooth chip (V5.1) die voor een nog stabielere verbinding en een vlekkeloze verbinding zorgt, en dit tot tien meter ver.

Van de geluidskwaliteit was ik helemaal onder de indruk. Deze speaker, met een output van 4.2 Watt, is een plezier om naar te luisteren. Zelfs wanneer je het volume helemaal op het maximum zet krijg je een kraakhelder geluid en blijven de bastonen zeer zuiver klinken.

Wat ik ook nog moet vermelden is dat het toestel stofdicht en IP67-waterbestendig is. Dit wil zeggen dat het stevig mag regenen, of je hem per ongeluk mag laten vallen in je bad. Je kan hem ook gebruiken als muziekspeler op een feestje, maar niet tijdens de lockdown natuurlijk.

Conclusie van Patrick VL

Als muziekfanaat ben ik erg onder de indruk van wat JBL met deze derde versie van de Go heeft afgeleverd. Een budgetvriendelijke speaker met een erg helder geluid, zelfs wanneer hij op het maximum staat. Voeg daar ook nog maar aan toe dat hij stof en waterbestendig is, en tegen een stootje kan. De JBL Go heeft een adviesprijs van €39,99 en is verkrijgbaar in een waaier van kleuren.


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: