fbpx

Nacon kondigt innovatieve motorracegame RiMS Racing aan

RiMS Racing

De fans van snelle motoren, en videogames, die mogen niet klagen de laatste jaren. Zowel Milestone als Nacon pakken om de haverklap uit met een nieuwe racegame. Deze keer is het weer de beurt aan Nacon dat RiMS Racing aankondigt.

Volgens Nacon wordt RiMS Racing een motorracegame met een uniek concept dat mechanics en racing combineert. Want de race wordt niet alleen op de baan gewonnen voegen ze daar nog aan toe.

Door de mechanics een belangrijke rol in de game te geven, levert RiMS Racing een unieke simulatie-ervaring die niet alleen racing skills maar ook technische vaardigheden vereist. De game heeft een innovatief technisch managementsysteem waarmee je elk onderdeel van je motor tot in de kleinste details kunt optimaliseren. Met meer dan 500 officiële onderdelen en meer dan 200 officiële uitrustingsitems voor coureurs zullen motorfans zeker aan hun trekken komen.

Net als een echte motorrijder kun je het gedrag van je motor in realtime analyseren om vervolgens je instellingen te optimaliseren. Dit alles van remschijftemperatuur en bandenspanning tot vering en elektronica, de ultra-realistische en nauwkeurige physics van RiMS Racing bootsen alles getrouw na zegt de studio.

Je begint je avontuur door een motor te kiezen uit acht van de krachtigste Europese en Japanse modellen, die dankzij nauwe samenwerking met de fabrikanten nauwkeurig zijn nagebootst.

In de hieronder staande video is de MV Agusta F4 RC en zijn geavanceerde techniek te zien. Deze viercilindermotor met meer dan 200 pk is het vlaggenschipmodel van MV Agusta en uitgerust met een Ohlins TTX 36-schokdemper, een radiaal Brembo-remsysteem en een voornamelijk van carbon gemaakte kuip.

Persoonlijk ken ik niks van mechaniek en motoren, maar het klinkt wel fancy denk ik dan. Toch? (Zo dacht ik dat Agusta een helikoptermodel was maar bon,…)

RiMS Racing verschijnt op 19 augustus 2021 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, pc en Nintendo Switch.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: