fbpx

Ex CD Projekt RED-ontwikkelaars kondigen RTS-game Gord aan

Qua aanbod valt er dezer dagen niet veel te scoren op het vlak van RTS-games. Een team bestaande uit ex CD Projekt RED wil daar met de release van Gord in 2022 verandering in brengen.

Gord wordt dus ontwikkeld door een nieuwe Poolse studio, genaamd Covenant. De game laat zich omschrijven als een single-player, adventure strategy game die ons meeneemt naar een grimmige fantasiewereld die zijn inspiratie haalt uit de Slavische folklore. Een beetje wat het Belgische Warcave doet met hun Black Legend dat ook gebaseerd is op sagen en legendes uit de Benelux.

Volgens de makers kunnen we rekenen op unieke survival, adventure en city building elementen, aangevuld met procedureel gegenereerde scenario’s waardoor elk scenario elke keer anders is. Hoe dat allemaal in zijn werk zou kunnen gaan, dat zien we in onderstaande aankondigingstrailer.

Gord verschijnt in 2022 en dit exclusief op pc.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: