fbpx

Grote PS5-update voegt tal van verbeteringen toe, kopieer nu je games naar een externe harde schijf

PlayStation 5

Sony heeft vandaag de allereerste, grote update uitgebracht voor de PlayStation 5. Hierin zitten een heleboel quality of life verbeteringen, maar ook eentje waarbij je de beperkte interne harde schijf kan ontlasten.

Na de update krijg je de mogelijkheid om games naar een externe harde schijf te kopiëren. Best handig, want met slechts 667.2GB aan vrije ruimte ben ik al tegen de limieten aangelopen. En ik ben zeker niet alleen.

Deze externe opslag kan gebruikt worden om PlayStation 4-games op te slaan en ze te spelen. PlayStation 5-games kunnen enkel gestockeerd worden op de externe HD. Wanneer je ze wil spelen, zal je de games opnieuw naar je interne opslag moeten kopiëren. Bovendien is het ook niet mogelijk om games onmiddellijk naar de externe HD te downloaden. Je zal ze eerst op je interne harde schijf moeten downloaden, waarna je ze kan verplaatsen.

Ook op vlak van performance zijn er stappen gezet. Zo kan je vanaf nu een framerate van 120fps halen op monitors met een 1080p-resolutie. Bovendien zal de console nu automatisch HDR uitschakelen wanneer een game dit niet ondersteund. Ook Share Play kreeg aanpassingen waardoor je nu cross-gen je scherm kan delen. Bovendien kunnen PlayStation 4-eigenaren nu ook PlayStation 5-games uitproberen via Share Play.

In de Game Library kan je nu ook games zoeken én wordt het mogelijk om games te verbergen zodanig dat je een beter overzicht hebt over de games die je wél wil spelen. Je kan nu ook instellen dat updates van ondersteunde games gepre-download worden, zodat je weer tijd bespaart. Handig is ook dat je nu de in-game voice chat makkelijk kan uitschakelen en dat je nu in de Game Base kan schakelen tussen je vriendelijkst en party.

Tot slot kan je nu ook zelf instellen of je PlayStation 5 een screenshot of een filmpje maakt nadat je een trophy hebt gescoord. Nu was dit standaard een filmpje, iets waar ik het nu niet meteen van inzag. Ook krijg je nu meer statistieken te zien van je trophy’s.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: