fbpx

Ontwikkelaar van PSVR-game Blood and Truth werkt aan nieuwe IP

Blood and Truth was een van de meest aangename verrassingen die ik gespeeld heb op PlayStation VR. De game was niet alleen verhalend vrij sterk, maar de VR-beleving zelf was ook erg goed. En het ziet er nu naar uit dat de studio achter Blood and Truth op een nieuwe game zit te broeden.

London Studio is onderdeel van de Sony Studios, de first-party ontwikkelstudio’s voor PlayStation. Zij waren naast Blood and Truth ook onder andere verantwoordelijk voor andere VR- en AR-games zoals VR Worlds, Book of Spells en SingStar.

London Studio heeft enkele vacatures online geplaatst waarin ze op zoek zijn naar mensen die willen helpen bij het opbouwen van een nieuwe IP of Intellectual Property voor de PlayStation 5. Hiermee bedoeld de studio een compleet nieuwe gamereeks in een nieuw universum. Het is altijd fijn om te zien dat er verder gekeken wordt dan de reeds bestaande PlayStation-reeksen.

Verder wordt er weinig informatie gegeven in de vacature. Ook niet of het om een VR-game zal gaan of niet. Al zou mij het sterk lijken dat deze studio met al zijn expertise in verhalende VR-games een ‘normale’ game zou gaan uitbrengen.

Ik zet m’n geld alvast op het feit dat ze werken aan een launchgame voor de nieuwe PlayStation VR-bril.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: