fbpx

Sony wil zijn populaire PlayStation game franchises naar smartphones brengen

Je kan Microsoft-games spelen op smartphones en ook Nintendo heeft in het verleden reeds een aantal populaire franchises naar mobile overgezet. Het ziet er nu naar uit dat ook Sony plannen in die aard heeft.

Sony is op zoek naar een Head of Mobile die binnen PlayStation Studios de taak op zich moet nemen om de populairste franchises van PlayStation naar mobiele telefoons te brengen. Hoewel er op de lijst nog geen titels of tijdschema’s vermeldt staan, zou de nieuwe Head of Mobile hiervoor binnen een periode van drie tot vijf jaar een strategie voor ontwikkelen.

Het bedrijf heeft in het verleden geprobeerd om het PlayStation-merk te integreren op telefoons, maar zonder veel succes. Afgezien van een klein aantal games, is Sony’s bekendste poging de Xperia Play, een PlayStation-telefoon die zijn tijd ver vooruit was, maar ook dat werd geen hoogvlieger. De naam PlayStation Mobile wordt beter geassocieerd met pc-poorten zoals Horizon Zero Dawn.

De reden waarom Sony dit wil doen zijn best logisch. Het zou het PlayStation-merk naar een nog veel breder publiek kunnen brengen en uiteraard nog meer geld kunnen opbrengen via in-app-aankopen. Titels als Fortnite, PUBG, Minecraft en Roblox danken een groot deel van hun succes aan mobiele gamers.

De uitdaging is natuurlijk om die strategie uit te voeren. De games zelf moeten zich aanpassen aan mobiel zonder te verliezen wat hen speciaal maakt op console.

Maar zoals gezegd, er is nog werk aan de winkel en het zou nog drie à vijf jaar kunnen duren voor het zover is.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d