fbpx

Konami zou afstand doen van de Metal Gear-licentie

Het is van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain uit 2015 geleden dat we nog eens een nieuwe Metal Gear in handen hebben gehad. En het ziet er, zeker na het vertrek van Hideo Kojima, niet naar uit dat we snel op een nieuwe game in de reeks moeten hopen.

 Volgens ACG-Gaming, die beweren het nieuws van een betrouwbare bron in handen te hebben gekregen, zou de Metal Gear Solid IP op de een of andere manier dus voor het oprapen liggen.

Het is nog niet duidelijk of dit verband houdt met de geruchten van vorige week rond Hideo Kojima en Microsoft die zouden gaan samenwerken. Maar het zou niet ondenkbaar zijn dat Microsoft de legendarische game-ontwerper zou vragen om aan een nieuwe game in de serie te werken.

Ook op Reddit wordt er heel wat vuur gemaakt rond dit bericht. ACG’s bron zou niet van de minsten zijn. Zo zou de persoon het bij het rechte eind gehad hebben betreffende de Far Cry Primal-leaks, het feit dat Bethesda pas op dag van launch review codes uitstuurt, en ook rond Deathloop, Bloodlines, het Dragons Dogma 2-lek, de Xbox game boost en nog een paar andere verhalen.

Daarnaast is er nog de bewering dat Kojima een voorstel rond een game zou gedaan hebben bij Sony, maar dat Sony dit project zou afgewezen hebben. Bij gevolg staat de deur wijd open bij Microsoft voor de legendarische ontwikkelaar, en wie weet misschien wel een nieuwe Metal Gear-game.

Of geeft Konami de licentie gewoon uit handen voor wie er zin in heeft? En kan die dan zomaar een nieuwe Metal Gear maken, gewoon om Kojima te pesten? De toekomst zal het uitwijzen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: