fbpx

Netflix en Sony Pictures sluiten monsterdeal en gaan samenwerken

Netflix

Van een serieuze zet in de streamingsector gesproken, dit is er eentje die kan tellen. Sony Pictures en Netflix hebben de handen in mekaar geslagen en gaan een meerjarige overeenkomst aan waarbij films van Sony Pictures te zien zullen zijn op Netflix.

Of om het in mensentaal te zeggen: Netflix heeft een meerjarige overeenkomst bereikt met Sony Pictures Entertainment voor binnenlandse streamingrechten voor de bioscoopfilms van de studio, inclusief de komende Spider-Man films.

De 5-jarige deal gaat van start met het Sony Pictures filmprogramma in 2022. Als onderdeel van de deal heeft Netflix een first-look-optie om films op te halen die Sony speciaal voor streamingplatforms maakt of licenties verleent. Netflix heeft toegezegd een onbekend aantal van die films te bestellen bevestigt de streamingdienst.

Onder de releases die na hun cinemareleases op Netflix zullen verschijnen, zitten toekomstige Spider-Man-films en andere films gebaseerd op Marvel-personages waar Sony de rechten op heeft, waaronder Morbius en Venom. Netflix geeft ook licenties voor oudere films uit de bibliotheek van Sony.

Een hele straffe zet vinden wij dat, zeker als je weet hoe uitgebreid het aanbod van Sony Pictures is. We zijn alvast benieuwd hoe en vooral of concurrenten als Disney Plus, HBO Max, Amazon Prime voor een tegenreactie zullen zorgen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: