Nieuwe trailer geeft meer info prijs over Miitopia op Nintendo Switch

De titel Miitopia zegt je misschien niets, maar dit is een game dat in 2016 voor het eerst het levenslicht zag op de Nintendo 3DS. Gamers konden hun eigen avontuur samenstellen én zelf de Mii-hoofdpersonages ontwerpen. Eind volgende maand maakt een port van deze 3DS-versie zijn opwachting op de Switch.

Van deze nieuwe versie heeft Nintendo vandaag een uitgebreide video online geplaatst waarin de mogelijkheden van Miitopia uitgelegd worden. In vergelijking met de 3DS-game zal je nu veel meer opties krijgen om je avontuur en personages naar wens aan te passen.

Dit zijn de punten die besproken worden in de trailer:

  • Make-up en pruiken: In Miitopia kan je jouw Mii-personages mooier dan ooit maken met prachtige pruiken, kleurrijke kapsels en allerlei make-up.
  • De verschillende klasses: Wie geen zin heeft om met een zwaard of staf te vechten kan als popster een microfoon gebruiken voor de strijd, of als kok met een pan tegen het hoofd van vijanden slaan. Of word je liever een kat? Er zijn veel verschillende klasses om uit te kiezen om de meest geschifte teams samen te stellen.
  • Persoonlijkheid telt: Teamleden gaan hun eigen gang – afhankelijk van hun persoonlijkheden kunnen ze tijdens gevechten verschillende acties uitvoeren. Zo kan een vriendelijke priester andere Mii-personages in het team beschermen, maar misschien ook de vijand sparen, terwijl een koppige geleerde twee keer kan aanvallen, of juist kan weigeren je een handje te helpen.
  • Een trouw paard: Je gezelschap is niet compleet zonder paard. Als je er goed voor zorgt, wil dat dier je vast wel helpen. Zo kun je tijdens gevechten ook paardrijdend de aanval inzetten.
  • Rust in de herberg en maak uitjes: Na de strijd kan je jouw Mii-personages laten uitrusten in de herberg om te herstellen van hun veldslagen en hun banden te versterken. Wanneer teamleden in dezelfde kamers geplaatst worden, zullen hun vriendschappen vanzelf sterker worden. Mii-personages kunnen ook samen uitstappen maken om hun vriendschappen te versterken: naar het café, de bioscoop en meer.

Miitopia verschijnt op 21 mei, exclusief voor de Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.