fbpx

Valheim voorlopig niet naar macOS wegens gebrek aan een ‘office mac’

Een Mac-computer is echte toptoestel. Niet alleen ogen ze lekker strak, ze zijn op bepaalde vlakken bijzonder performant waardoor ze geliefd zijn bij ontwikkelaars en videoprofessionals. Voor gaming hoef je echter niet bij Apple aan te kloppen; veelal verschijnen bepaalde games gewoonweg niet op macOS. De redenen voor het uitblijven van een macOS-versie van een game op macOS lopen sterk uiteen, al is de reden voor de uitblijvende masOS-versie van Valheim wel zeer vreemd.

Zo lekten onlangs berichten uit het mailverkeer tussen een fan (en tevens Mac-bezitter) en ontwikkelaar Iron Gate. In één van de mails stond te lezen dat ze bij Iron Gate momenteel niet in het bezit zijn van een Mac, waardoor er simpelweg ook niet getest en ontwikkeld kan worden op zo’n toestel. Uiteraard is dat wat uit zijn context geblazen, Iron Gate gaf reeds toe dat ze gewoonweg geen tijd hebben om momenteel op een ander platform te ontwikkelen daar de game nog steeds in de Early Access-fase is.

“We do not currently support Mac because we don’t have a Mac computer at the office. Adding Mac support and debugging and testing would take a lot of development hours that we don’t have atm. In the future, it might be possible to add Mac compatibility.”

Echter laten ze bij Iron Gate wel de deur naar een macOS-versie op een kiertje staan. Mochten ze ooit tijd en resources hebben om een versie voor Mac-bezitters te ontwikkelen, dan zal die er wellicht wel komen. Wanneer dat zal gebeuren is jammer genoeg voor iedereen (inclusief Iron Gate) een raadsel.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: