fbpx

Nieuwe Final Fantasy XIV Online-trailer onthult details over patch 5.5 die op 13 april verschijnt

Met maar liefst 22 miljoen zijn ze, dat is dus twee keer de totale bevolking van België, en dan heb ik het over de gamers die Final Fantasy XIV Online spelen. Wel voor die 22 miljoen spelers hebben wij wat nieuws te melden rond hun favoriete game.

Tijdens de nieuwste Letter from the Producer LIVE-uitzending heeft Square Enix nieuwe details onthuld over Final Fantasy XIV: Shadowbringers Patch 5.5, en ook een nieuwe trailer uitgebracht. Patch 5.5 is getiteld “Death Unto Dawn” en bestaat uit twee delen die samen de basis vormen voor de komende vierde uitbreiding, Endwalker.

Deel één staat gepland voor 13 april en bevat het langverwachte derde hoofdstuk van YoRHa: Dark Apocalypse – de door NieR geïnspireerde alliance raid die mede werd ontwikkeld door gastmakers Yosuke Saito en Yoko Taro. Daarnaast levert de patch een schat aan nieuwe verhaallijnen en gevechtscontent, systeemupdates en meer.

Tijdens de Letter from the Producer LIVE-presentatie onthulde producer en director Naoki Yoshida ook nieuwe informatie over de PlayStation5-console-versie van FINAL FANTASY XIV Online, waarvan de open beta tegelijk met Patch 5.5 wordt gelanceerd. Naast eerder aangekondigde upgrades, zoals een verbeterde framerate, kortere laadtijden en de 4K-resolutie, biedt deze nieuwe release haptische feedback van de DualSense-controller, nieuwe trofeeën en 3D audio-ondersteuning.

Spelers met een account waarop de PlayStation 4-versie is geregistreerd, kunnen vanaf het begin van de open beta-versie zonder extra kosten upgraden naar de PlayStation 5-versie, terwijl nieuwkomers de game op de PlayStation 5 kunnen ervaren via de Free Trial. De volledige versie van de game komt na het einde van de open beta voor de PlayStation 5 beschikbaar.

Hieronder meer details over de content van Patch 5.5:

– Nieuwe main scenario quests – Wanneer Fandaniel en de Telophoroi plannen smeden om de Final Days te herscheppen, en overal in het rijk onheilspellende torens verschijnen, lijkt de kans op vrede voorgoed verkeken. Zullen de Scions hun plan ontdekken voordat het te laat is?

– Nieuwe alliance raid: The Tower at Paradigm’s Breach – Het derde hoofdstuk van de door NieR geïnspireerde YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid-serie.

– Finale van de “Sorrow of Werlyt”-questline – Met een pantser van adamantium en een kloppende, bloedrode kern is het Diamond Weapon de culiminatie van talloze offers en onnoemelijk leed. Wanneer het monsterlijke wapenproject van het VIIth Legion naar Werlyt komt, lijkt alle hoop verloren.

– Nieuwe trial: The Cloud Deck – Spelers kunnen het in deze nieuwste beproeving opnemen tegen het angstaanjagende Diamond Weapon, op de niveaus Normal en Extreme.

– Nieuwe dungeon: Paglth’an – Spelers kunnen deze nieuwe verhalende dungeon samen met andere avonturiers overwinnen, of met een groep non-speler-personages met behulp van het Trust System.

– “Save the Queen” Questline-update – Deze nieuwste update omvat het nieuwe gebied “Zadnor,” een verhoogde resistance rank cap, de laatste verbeteringen voor resistance-wapens en meer.

– Nieuwe Unreal Trial – De volgende, sterkere versie van een primal, Leviathan, keert terug uit A Realm Reborn om level 80-helden te terroriseren voor een nieuwe uitdaging en de kans om unieke prijzen te verzamelen.

– Crafter-updates – High-level crafters kunnen uitkijken naar nieuwe content waarmee ze speciale achievements en unieke crafting-tools kunnen verdienen.

– Ishgard Restoration Update – Wanneer een nieuw tijdperk in Ishgard zich aandient, komen helden uit heel Eorzea samen in het Firmament om deel te nemen aan een ceremonie die ter ere van deze gedenkwaardige gelegenheid wordt gehouden. Tijdens deze vieringen kunnen spelers deelnemen aan op gatherers en crafters gerichte evenementen om speciale beloningen te krijgen.

– “Explorer Mode”-update – De Explorer-mode wordt uitgebreid met level 70-dungeons. De Explorer-mode laat spelers dungeons verkennen zonder dat ze worden aangevallen, zodat ze mooie en grappige screenshots kunnen maken met oproepbare mounts en minions. Daarbij kunnen spelers ook speciale acties uitvoeren, zoals het bespelen van muziekinstrumenten.

– Performance Action-updates – Met Patch 5.55 wordt een nieuw muziekinstrument toegevoegd.

– Job-aanpassingen voor PvE- and PvP-acties, nieuwe custom deliveries, nieuwe mounts en meer.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: