fbpx

Minister Benjamin Dalle maakt 250.000 euro vrij voor Back to Reality-simulator

Videogames spelen in deze vreemde COVID-tijden een niet te onderschatten rol. Niet alleen zorgen ze ervoor dat we in ons kot blijven; zo vormen games ook vaak een portaal naar een andere zorgeloze wereld. Het is dan ook niet onlogisch dat de Vlaamse regering 250.000 euro vrijmaakt voor een vrij uniek project in deze sector.

Zo maakte Vlaams minister van media Benjamin Dalle vandaag bekend dat er 250 000 euro wordt vrijgemaakt voor een Back to Reality-simulator. Zoals de naam doet vermoeden gaat het om een simulator die het moet mogelijk maken om grootsteden, festivals en optredens bij te wonen zoals dat enkele maanden geleden kon. Er wordt dan ook gemikt op een VR-titel die vrij toegankelijk wordt iedereen. Zo zal de game speelbaar zijn op verschillende platformen die VR ondersteunen zoals pc en consoles.

Stad Gent, Stad Antwerpen en Rock Werchter zullen als eerste locaties in de game beschikbaar worden gemaakt. Ook wordt een mobiele versie voorzien om de brede massa te bereiken met een cardboard VR-set die voor vijf euro in het stadhuis gekocht kan worden. Momenteel is er een wedstrijd aan de gang waarbij een jury van de Howest (Digital Arts en Entertainment) enkele demo’s en ontwikkelaars op de rooster leggen. Kanshebbers op de aanbesteding zijn gerenommeerde Belgische ontwikkelaars zoals Mantis en Cybernetic Walrus.

Daar de maatregelen wellicht nog enkele maanden zullen aanhouden, mikt Dalle op een eerste release begin juli. Het geld wordt daarbij rechtstreeks in het Vlaamse Gamefonds gepompt voor verdere aanbesteding. De verkozen ontwikkelaar zal uiteindelijk op ondersteuning kunnen reken van Flanders Investment en Trade én Flanders DC. Eens de simulator niet echt meer relevant wordt eenmaal de pandemie is afgelopen, zal het project volluit in rusthuizen worden geïntegreerd waar het de strijd tegen vereenzaming zal aangaan.

Wil je een tipje van de sluier? Check dan zeker deze trailer!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

2 gedachten over “Minister Benjamin Dalle maakt 250.000 euro vrij voor Back to Reality-simulator

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: