fbpx

Meer detail in Fortnite op Nintendo Switch na update

Ontwikkelaar en uitgever Epic Games heeft een nieuwe update uitgebracht van hun Battle Royale-game op de Nintendo Switch. Hierdoor gaat de resolutie van Fortnite op Nintendo’s console er een stuk op vooruit.

Mijn zoon speelt bijna altijd Fortnite op onze Nintendo Switch terwijl ik dat op de PlayStation 5 doe. Als we toch eens wisselen van console, valt het verschil in resolutie enorm op. Niet geheel verwonderlijk gezien het verschil in rekenkracht tussen beide consoles.

Maar vanaf vandaag zal dat verschil in resolutie iets minder groot zijn. Want Epic Games heeft de resolutie waarin Fortnite draait op de Nintendo Switch een flinke schop onder de kont gegeven. Ook zal de game nu 140MB minder ruimte in beslag nemen na de update.

Wanneer je Fortnite op je televisie speelt zal de game nu in een resolutie van 1560×880 weergegeven worden in plaats van de eerdere 1390×780. In handheldmodus verwacht de ontwikkelaar een resolutie van 1170×660 te halen in plaats van 1000×560.

Cijfers zeggen niet altijd iets, daarom heeft Epic Games twee screenshots vrijgegeven waarop de situatie voor en na de update te vergelijken is. Dankzij de slider hieronder kan je het verschil goed zien op dit ingezoomde beeld.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: