fbpx

De gamereleases van april 2021 (Outriders, Returnal, MotoGP 21,…)

April lijkt een bijzonder futuristische maand te worden waarin heel wat toekomstwerelden en planeten onze hulp nodig hebben. De planeet Enoch moet echt eens deftig gekoloniseerd worden en Atropos doet ons koude rillingen én angstzweet krijgen. De aarde krijgt af te rekenen met een leger moordlustige robots en de Mudokon moet dringend van de slavernij gered worden. Ook stormtroopers en vault hunters vallen aan. Wie geen nood heeft aan sci-fi kan de hulp van cowboys of yakuza inroepen.

1 april

Outriders (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De alien-planeet Enoch kijkt ons al enige tijd verleidelijk aan. Deze maand kunnen we eindelijk aan onze kolonisatie beginnen. Outriders is een third-person RPG met een zware focus op actie. Met geweren en superkrachten trek je er op uit als één van de vier mogelijke klassen. Ben je een Pyromancer die heel goed overweg kan met vuur of laat je de turrets voor je praten als Technomancer? Met een uitgebreide skill tree en een vijandige wereld vol loot en quests liggen er uren aan ontdekkingsreizen in het verschiet.

6 april

Lost Words: Beyond The Page (PS4, Xone, PC, Switch)

Deze narrative 2D puzzler brengt een unieke twist voor puzzelfanaten. Je leest een dagboek en schrijft zélf mee het verhaal door bepaalde woorden te kiezen. Sommige puzzels dwingen je een grammaticale goochelaar te zijn om de juiste combinaties te leggen. Je kiest mee de beslissingen van de personages en kan erna bekijken hoe deze uitdraaien. De fantasiewereld van Estoria komt volledig tot leven en is te ontdekken tussen de leesvraagstukken door. Met aparte, dromerige graphics en unieke breinbrekers is Lost Words in ieder geval apart.

Oddworld: Soulstorm (PS4, PS5, PC)

De onhandige maar enorm knuffelbare Abe keert terug in Soulstorm om de Mudokon te redden van slavernij. Deze nieuwe Oddworld ziet er grafisch alvast enorm veelbelovend uit. De platformer gooit Abe weer in de ene hachelijke situatie na de andere. Valstrikken, vijanden, gigantische cirkelzagen en voorbijvliegende treinen vormen een wereld vol obstakels. De cinematische ervaring brengt een ontroerend verhaal dat zowel absurd als grauw en gruwelijk is. Een nieuw crafting systeem en een grote nieuwe hub brengen verse, nieuwe elementen.

Star Wars: Republic Commando (PS4, Switch)

Het is moeilijk te geloven dat Republic Commando al 16 jaar oud is maar deze tactische FPS werd heel goed onthaald in 2005. Volgens heel wat Star Wars-fans is deze shooter één van de beste games ooit gemaakt binnen het futuristische universum. De game kreeg na release een echte cult following en het succes op PC en Xbox is niet vergeten. Voor het eerst zal de game nu beschikbaar zijn op PlayStation en Switch. Al spreken we van een port en geen volledige remake, toch kan deze titel oude herinneringen weer heel helder maken of nieuwe fans een klassieker doen beleven.

8 april

Borderlands 3: Director’s Cut DLC (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Het derde deel van de immens populaire cartoony shooterreeks blijft anderhalf jaar na release nog steeds razend relevant. Met de Director’s Cut DLC komt er nu een hele kruiwagen nieuwe content naar de RPG. Met Hemovorous The Invincible krijg je een kolossale nieuwe raid boss voorgeschoteld die je zal doen zweten. Er zijn ook heel wat nieuwe murder mysteries om op te lossen én je krijgt een blik achter de schermen. Deze Director’s Cut bevat heel wat concept art, storyboards en map designs voor de echte fans die dit willen uitpluizen tot het bot.

9 april

The Legend Of Heroes: Trails Of Cold Steel 4 (PC, Switch)

Het einde van Zemuria is nabij! De helden van Class VII moeten de totale vernietiging van de wereld voorkomen. In deze single player RPG die begint net na de gebeurtenissen van het derde deel ga je met een grootschalig leger aan helden aan de slag. Brutale gevechten met grote mechanische compagnons doen de adrenaline stijgen. Met een hele resem aan mini-games kan je nadien terug tot rust komen. Gaan we pokeren, wat horror kijken of vissen? De gekende Japanse flair zorgt dat deze RPG nooit té rustig wordt maar altijd een beetje hyper blijft.

Luckslinger (PC, Switch)

Mocht geluk in het echte leven een collectible zijn, we zouden het allemaal zoveel mogelijk proberen te looten. In Luckslinger mag je dat effectief doen, want met genoeg chance raak je heel ver. In deze action platformer mag je naar het wilde westen om in een hip-hop spaghetti-setting samen met je trouwe eend gelukkig te worden. Met genoeg chance wijken kogels op het laatste nippertje naast je af. Heb je eerder ongeluk dan zul je altijd zien dat die brug net instort als jij erover gaat. In deze pixelart game knal je doorheen dorpen, tavernes en treinen tot de kogelgaten van jouw hoed een vergiet hebben gemaakt.

13 april

Final Fantasy XIV Open Beta (PS5)

Met meer dan 20 miljoen avonturiers over de hele wereld is Final Fantasy XIV al jaren een geliefd deel van de populaire reeks. Square Enix maakte dan ook menig fan gelukkig door bekend te maken dat deze game naar PS5 komt, om het meest bloedschone Eorzea ooit te brengen. Alle epische gevechten zullen supersnel ladend in 4K speelbaar zijn en de online component moet meer interactie teweeg brengen dan ooit tevoren. Met deze open beta hoopt Square Enix de miljoenen fans al te plezieren en een nieuwe hype in gang te zetten die de ultieme fantasie overtreft.

20 april

MLB The Show 21 (PS4, PS5, Xone, XsX)

Al is deze titel vooral op de Amerikaanse markt gemikt, de minderheid aan baseballfans bij ons heeft 20 april al even aangekruist in de agenda. Met The Show 21 hoopt San Diego Studio de meest complete baseballervaring op de mat te brengen. Slaan, lopen en vooral zo tactisch mogelijk je pionnen neerpoten vormt de sleutel tot succes. Qua authenticiteit en sfeer zit het gevoel alvast meer dan Amerikaans genoeg. Knuppels in de aanslag en knallen maar!

Maskmaker (PSVR, PCVR)

In deze virtual reality ga je in de leer als student bij een ervaren maskermaker. Gewone maskers zal je hier niet vinden want elke valse tronie transporteert jou in de huid van een “guardian”. In deze vorm kan je verschillende omgevingen bewandelen om allemaal items te vinden waarmee je nieuwe maskers kan maken en zo verder raakt. Zo ga je ontdekken en puzzelen in besneeuwde dorpen en op tropische stranden. Het is alvast een leuker masker dan datgene dat we tijdens de coronacrisis moeten dragen.

22 april

MotoGP 21 (PS4, PS5)

Ook het nieuwe MotoGP-seizoen knalt deze maand voorbij. Voor de meest professionele ervaring kan je met GP21 aan de slag. Naast het nieuwe seizoen waarin je als manager alle beslissingen maakt kan je ook met meer dan 40 historische riders en bikes aan de slag. Manage een bestaand team of start je eigen ploeg op met jouw droomcrew en sponsors. Als je dit jaar van de motor dondert moet je niet rekenen op een automatische respawn. Opstaan, sprinten en zelf terug op je motor klimmen! Pijn is voor watjes!

23 april

Judgment (PS5, XsX)

De makers van Yakuza hoeven al lang niet meer te bewijzen dat ze weten hoe ze een aangrijpende, diepgaande game moeten maken. Met Judgment brengen ze een donkere, grimmige thriller waarbij gerechtigheid verder af lijkt dan genade. De game komt deze maand naar next gen en laat je ontzettend scherp verschillende vechtstijlen toepassen in jouw zoektocht naar de waarheid. Met coole action set pieces en heel wat plotwendingen zit je steeds op het puntje van je stoel. Met ondervragingen, achtervolgingen en het zoeken naar clues is ook stealth broodnodig hier.

30 april

New Pokémon Snap (Switch)

De originele Pokémon Snap was net voor de eeuwwisseling een succes op de Nintendo 64. Gewapend met een camera kan je nu op de Switch je fotoboek helemaal volplakken. Met meer dan 200 verschillende monsters om vast te leggen op beeld zal je ter land, ter zee en in de lucht moeten kijken. De Lental regio zit boordevol hongerige Pokémon die je kan lokken met lekkere snacks. Nadien is het een kwestie van de juiste hoek te vinden voor je perfecte shot en snelle vingers te hebben. De monsters blijven niet lang op één plaats, reactievermogen is dus belangrijk. In first person bezoek je de natuurlijke habitat van al je favorieten om ze nadien online te delen.

Returnal (PS5)

Als je niet goed tegen psychologische horror kan zal Returnal je eerder vroeg dan laat breken. Deze sci-fi shooter belooft je in third person niet zonder angstzweet te laten. De PlayStation exclusive belooft een meeslepend verhaal dat je naar de alienplaneet Atropos brengt, waar jouw karakter vastzit in een timeloop. Elke keer wanneer ze sterft keert ze terug in een veranderende wereld. Je raadt het al: er zitten heel wat soulslike elementen in deze game. Als de omgevingen je niet doen rillen word je dus wel bang van de gameplay en boss fights.

Terminator: Resistance Enhanced (PS5)

Al kreeg Resistance niet meteen de allerbeste reviewscores in 2019, de users score voor deze FPS in het Terminator-universum ligt een pak hoger. Voor fans is er dus heel wat plezier te vinden in deze semi-open-world shooter met zachte RPG-elementen. De fanbase is groot genoeg zodat we nu een Enhanced versie krijgen op next gen. Naast grote grafische upgrades en verbeteringen qua laadtijden en balancing krijg je nu ook de “Infiltrator” game mode waarbij je zelf in de “huid” kruipt van een T-800. Een fysieke collector’s edition brengt nog extra postkaarten, een comic en een coole steelcase. Het verzet kan weer knallen tot de schroothoop vol ligt!

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: