fbpx

Bang & Olufsen bestormt de gamesmarkt met de Beoplay Portal headset

Bang & Olufsen is al jaren een van de grote namen als het aankomt op hoogwaardig geluid. Naast speakers en headsets brengen ze ook televisies op de markt die moeten uitblinken in de audiokwaliteit. En nu trekt het Deense merk de gamesmarkt op met de Beoplay Portal headset.

De Beoplay Portal moet zich volgens B&O vooral onderscheiden in de geluidskwaliteit, maar ook in de gebruikte materialen. Zo bevatten de oorschelpen traagschuim met daarrond lamsleder. Daarnaast is de omkasting gemaakt van aluminium. Hierdoor weegt de Beoplay Portal slechts 282 gram. Op vlak van geluid mag je dan weer rekenen op Dolby Atmos en Adaptive Active Noise Cancelling.

“Beoplay Portal de eerste in zijn soort – een draadloze hoofdtelefoon die gametechnologie combineert met Bang & Olufsen’s karakteristieke geluid, design en vakmanschap,” vertelt Dorte Vestergaard, directeur en hoofd van Bang & Olufsen’s On-The-Go categorie. “Onze ontwerpers en ingenieurs hebben onvermoeibaar gewerkt aan het creëren van deze hoofdtelefoon die voldoet aan de geavanceerde technologische behoeften van de gamegemeenschap en tegelijkertijd uitblinkt tijdens dagelijks gebruik. Bang & Olufsen is verheugd om de gamemarkt te betreden met dit categorie-herdefiniërend product.”

De Beoplay Portal valt onder het ‘Designed for Xbox’ label, wat ervoor moet zorgen dat de headset uitermate geschikt is voor gebruik met de Xbox-consoles. Dit door gebruik te maken van het Xbox Wireless protocol waardoor er een hoge bandbreedte met een lage latency gegarandeerd wordt. Maar de headset is ook te gebruiken met andere toestellen via Bluetooth 5.1 en USB-C. Door gebruik te maken van Bluetooth 5.1 moet de headset ook lang meegaan, tot wel 12 uur met ruisonderdrukking

De Bang & Olufsen Beoplay Portal is vanaf nu verkrijgbaar beschikbaar in drie kleuren: Black Anthracite, Grey Mist en Navy. Goedkoop is deze headset echter niet, want je moet €499 neertellen om deze Bang & Olufsen headset in huis te halen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: