fbpx

The Ascent is er eentje voor Xbox-gamers met een hart voor intense, oldschool arcade actie

Hoe goed, lekker en high tech games er dezer dagen ook mogen uitzien, er zijn nog altijd gamers die houden van die heerlijke intense no nonsense oldschool-aanpak. Zij zullen zeker hun gading vinden in The Ascent.

The Ascent, dat deel uitmaakt van het indieprogramma van Microsoft, genaamd ID@Xbox, heeft tijdens een showcase voor deze laatste een nieuwe trailer gekregen. The Ascent, een actie-RPG, neemt ons mee naar een bruisende en kleurrijke cyberpunk-wereld, genaamd Veles, die je alleen of met vrienden kan doorkruisen.

Zelf kruip je in de huid van een arbeider die tot de slavernij gedwongen werd door een megabedrijf dat jou en alle anderen in jouw district in zijn macht heeft. Op een dag, terwijl je een routineklus uitvoert waarbij de firma een beroep doet op jouw cyberdeck-vaardigheden, kom je terecht in een draaikolk van catastrofale gebeurtenissen. De Ascent Group, het grootste megabedrijf ter wereld, sluit om onbekende redenen, waardoor de geautomatiseerde beveiligingssystemen in de war raken.

En dan breekt de hel los…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: