fbpx

Vlieg- en stuntwerk in Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 next-gen launch trailer

Tony Hawk zelf mag dan al met pensioen zijn sinds kort, zijn legacy blijft voortleven in zijn videogames. Vorig jaar verscheen Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 Remake, maar sinds vrijdag kunnen ook PS5- en Xbox Series X/S-gamers met deze herwerkte classic aan de slag.

De next-gen versies kunne uiteraard rekenen op diverse upgrades ten opzichte van de vorige jaar verschenen versies waaronder kortere laadtijden en een 4K-resolutie met een framerate van 60 frames per seconde te spelen, al is een combinatie van 120fps en 1080p is ook mogelijk. PS5-gamers kunnen dan weer rekenen op de speciale features van de DualSense-controller.

Gamers met een PS5, die de game op PS4 hadden, kunnen upgraden naar de nieuwe versie en hun save data overzetten. Maar opgelet want er zitten addertjes onder het gras: Als je een digitale versie van Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 op PlayStation 4 of Xbox One, of een discversie op PlayStation 4 hebt gekocht, dan kun je je versie van de game binnen dezelfde consolefamilie upgraden en je spelvoortgang meenemen.

Hieronder alvast hoe je je save data kan overzetten:

Transferring saved game data

Xbox One naar Series X/S

Zorg ervoor dat je console is verbonden met het internet, en dat je bent ingelogd op je Xbox-account.

 • Launch Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 on your Xbox Series X|S.
 • Press A to start.
 • The game will automatically sync your saved game data.

PlayStation 4 naar PlayStation 5 (een tikkeltje ingewikkelder…)

Opgelet: Create a Park save files worden niet overgezet.

Zorg ervoor dat je console is verbonden met het internet, en dat je bent ingelogd op je PlayStation-account.

 • Launch Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 on your PlayStation 4.
 • On the Hub submenu, navigate to the Options and select Accept.
 • Navigate to Upload Save and select Accept.
 • When the prompt appears, navigate to Accept and select Confirm.
 • Once the upload is complete, select Confirm to close the prompt.
 • Launch Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 on your PlayStation 5.
 • On the Hub submenu, navigate to the Options and select Accept.
 • Navigate to Download Save and select Accept.
 • When the prompt appears, navigate to Accept and select Confirm.
 • Once the download is complete, you will be taken back to the Hub submenu.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: