De nieuwe Resident Evil-film heet Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Iedereen heeft zo zijn mening, positief en/of negatief over het verfilmen van games. Als er echter één filmreeks is waar ik alvast grote fan van ben, dan is dat wel de Resident Evil-filmreeks met de verrukkelijke Milla Jovovic in de hoofdrol. En er is meer op komst…

Regisseur Johannes Roberts, die je misschien kent van de horrorfilm 47 Meters Down uit 2017, heeft nu de boodschap de wereld ingestuurd dat zijn op stapel staande Resident Evil-reboot door het leven zal gaan als Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Ondertussen kennen we naast de officiële titel ook wat meer details over het verhaal, de personages en de setting van Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Om te beginnen staat deze nieuwe prent helemaal los van de eerder verschenen Resident Evil-films met Milla Jovovich, en is de film gebaseerd op de eerste twee games uit de Resident Evil-saga. Welcome to Raccoon City neemt ons mee naar het jaar 1998, het begin van de virusuitbraak in Raccoon City.

Qua inspiratie liet Roberts zich inspireren door regisseur John Carpenter die je kent van Assault on Precinct 13 en The Fog, twee films waarin een groep diverse personages in een hoek gedreven wordt en moet samenwerken om te overleven.

We maken ook kennis met een aantal iconische en tegelijk ook donkere en claustrofobische locaties uit de spelreeks, namelijk de mansion uit Resident Evil 1, Raccoon City zelf en het politiebureau van Resident Evil 2.

In Welcome to Raccoon City dat te zien zal zijn op Netflix maken we kennis met Kaya Scodelario (Maze Runner) als Claire Redfield, Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) als Jill Valentine, Robbie Amell (Upload) als Chris Redfield, Tom Hopper (The Umbrella Academy) als Albert Wesker, Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) als Leon S. Kennedy en Neal McDonough (Yellowstone) als William Birkin spelen.

Dit wordt voor de fans dus een waar feest van herkenning en vooral een, laat ons hopen, stevige portie bibberend entertainment.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)