fbpx

Capcom viert 25ste verjaardag van Resident Evil met digitaal event en open bèta in april

25 jaar! Al 25 jaar draait de Resident Evil-reeks mee in het bonte wereldje van de videogames. Had de geestelijke vader van de reeks, Shinji Mikami, in zijn wildste dromen durven denken dat zijn saga zo een succes zou worden, en dat er films en series zouden gemaakt worden rond Raccoon City en de illustere Umbrella Corporation? Ondertussen werden er in al die jaren al meer dan 100 miljoen exemplaren verscheept en het einde is nog lang niet in zicht.

Op 7 mei verschijnt Resident Evil Village, de nieuwste (en ongetwijfeld al even spectaculaire) telg in de reeks, met daarbovenop een multiplayer exponent, genaamd Resident Evil Re:Verse. En over beide valt er goed nieuws te vertellen.

Tijdens het nieuwe digitale Resident Evil Showcase-evenement in april worden nieuwe game-details onthuld die ons een beter idee geven van wat we kunnen verwachten van Resident Evil Village. Tijdens de Resident Evil Showcase in januari werd informatie onthuld over belangrijke nieuwe gameplay-features en personages in Resident Evil Village, naast andere updates over de serie. Het event van april zal naast nieuwe game-content meer nieuws over de 25e verjaardag delen.

In de bijhorende multiplayer-ervaring Resident Evil Re:Verse komt een bonte mix aan populaire personages en biowapens samen om 25 jaar Resident Evil te vieren. In Resident Evil Re:Verse beginnen spelers als menselijke personages die jacht op elkaar maken en de virusflesjes moeten verzamelen die over de map verspreid liggen. Wanneer spelers worden uitgeschakeld, keren ze terug als biowapens om wraak te nemen. Hoe meer flesjes ze verzamelden, hoe sterker hun biowapentransformatie zal zijn – waarbij de speler zelf kan kiezen of hij kiest voor een volledig offensieve strategie of juist om zoveel mogelijk flesjes te verzamelen.

Dit bedankje voor de fans komt gratis beschikbaar voor spelers die Resident Evil Village aanschaffen. Vandaag maakte Capcom bekend dat PlayStation 4-, Xbox One- en Steam-spelers kunnen deelnemen aan de open bèta van Resident Evil Re:Verse die plaatsvindt van 8 april om 08:00 uur tot 12 april om 07:59 uur.

Spelers die deelnamen aan een eerdere closed bèta-test en de game nog op hun hardware hebben staan, kunnen via een game-update spelen zodra de open beta is begonnen. Nieuwe spelers kunnen de open beta-content pre-loaden vanaf 5 april. Alle open bèta-deelnemers moeten over een Capcom ID beschikken om te kunnen spelen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: