fbpx

Disco Elysium: The Final Cut komt eind deze maand naar de PlayStation-consoles

Disco Elysium The Final Cut

Disco Elysium is zo’n game die al lang mijn interesse aanwakkert, maar waar ik nog nooit aan begonnen ben. Deze indie-game, ontwikkeld door ZA/UM, won al heel wat awards waaronder 3 BAFTA’s voor beste game debuut, muziek en verhaal. Nu er een Final Cut-versie uitkomt voor de PlayStation-consoles is de kans groot dat ik eindelijk aan dit avontuur ga beginnen.

Disco Elysium is een open-wereld RPG waarin je gigantisch veel keuzemogelijkheden voorgeschoteld krijgt. Uiteraard hangen daar ook evenveel of meer gevolgen aan vast. Je kruipt in de huid van een detective die een moord moet oplossen in het vergeten stadje Revachol. Dit doe je met behulp van een groots en uniek skill-systeem. Maar de grootste aantrekkingskracht van deze game zit hem ongetwijfeld in de sfeer ervan. Die is met geen woorden te beschrijven, dus daarvoor kijk je best even naar deze trailer.

(Lees verder onder de video)

Maar wat brengt deze Final Cut meer ten opzichte van de standaard versie? In de eerste plaats stemmen, héél veel stemmen. In totaal werden er meer dan één miljoen woorden ingesproken door professionele stemacteurs. Hierdoor moet je nog meer in het verhaal gezogen worden.

Daarnaast zijn er nieuwe quests toegevoegd en werd de wereld ook uitgebreid met nieuwe gebieden en bewoners. Tot slot werden er ook een pak quality of life aanpassingen gedaan aan de gameplay waardoor de game leuker en vlotter speelbaar moet zijn

Disco Elysium: The Final Cut is vanaf 30 maart digitaal beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Google Stadia en zal €39,99 kosten.

Deze versie verschijnt ook op PC via onder andere GOG, Epic Store en Steam. Gamers die de standaard versie van Disco Elysium reeds gekocht hebben op PC, krijgen een gratis update naar The Final Cut.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: