In april krijgen we meer info over Age of Empires IV

Gelukkig krijgen we eindelijk weer wat zoets voorgeschoteld, want onze honger werd bijna ondragelijk.

Het is al weer bijna twee jaar geleden toen Xbox Game Studios naar buiten kwam met het grote nieuws over deze opwindende klassieker. Toen de eerste game van de franchise in 1997 werd uitgebracht, wisten we al dat we ons konden verwachten aan een hele resem opvolgers. Echter, na het derde deel in 2005 bleef het enige tijd uitkijken of er al dan niet nog een vervolg zou komen. Gelukkig bevestigde Xbox dit langverwachte nieuws eind 2019, met de toenmalige aankondiging over Age of Empires IV. Hierna werd er echter niet al te veel nieuws meer over de game gelost, maar daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen.

Op 10 april vindt er namelijk een nieuw event plaats, ter ere van de franchise: The Age of Empires: Fan Preview. Het event zal beginnen met een grootschalige livestream, wat live te volgen zal zijn op hun website. Hierna zal op dezelfde plaats een limited-time digital experience te aanschouwen zijn.

Veel wouden ze nog niet kwijt over dit aankomende evenement, al lichtten ze wel graag een tipje van de sluier. Zo zullen we mogelijk opgezadeld worden met enkele nieuwtjes over de gameplay, civilizations en campaigns van deze aankomende fan favorite. Verder liet het ontwikkelingsteam weten dat ze ook nog enkele informatie zullen lossen over de Definitive Editions van de twee voorgaande titels.

Wij noteren 10 april alvast met stip in onze agenda. Het event zal live gaan vanaf 17u onze tijd en het belooft alvast eentje te worden om bikkelhard naar uit te kijken.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.