fbpx

Dark Alliance brengt Dungeons & Dragons tot leven in een explosieve actie-RPG

Op 22 juni verschijnt ontwikkelaar Tuque Games’ Dark Alliance, een actie-RPG die het Dungeons & Dragons-universum op explosieve wijze tot leven brengt. En als we onderstaande gameplay video mogen geloven, dan ziet het er verdorie niet slecht uit.

In Dark Alliance kruipen jij en maximaal drie van je vrienden in de huid van de vier meest iconische D & D-personages, namelijk Drizzt, Cattie-brie, Bruenor en Wulfgar. Jullie taak is de aanval afslaan van monsters die Icewind Dale zijn binnengevallen op zoek naar een krachtig artefact: de Crystal Shard.

En je zal kunnen knokken want de focus in deze game ligt volledig op de combat. Elk speelbaar personage heeft meer dan 50 combat skills om onder de knie te krijgen, waardoor je veel tools tot je beschikking hebt om je uit te leven.

Exploratie en het avontuur tegemoet trekken is natuurlijk ook plezant, zeker samen met je vrienden. Soms vind je misschien een geheime kamer of een puzzel die je nieuwe buit oplevert. Het herspelen van levels en mappen is ook een goede zaak. Verbeter de Challenge Rating van een missie en neem het op tegen hardere vijanden om betere loot te krijgen.

De fans van het Dragon & Dungeons-universum hebben er alvast iets bij om naar uit te kijken. Misschien moeten ook de Diablo IV- en Baldur’s Gate III-fans die ongeduldig zitten te wachten op ‘hun’ actie-RPG deze titel op hun lijstje plaatsen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: